Konsernet

Historikk (kort)


Eurofins Scientific ble stiftet i 1987 da basert på SNIF-NMR teknologi, en patentert analysemetode benyttet for å verifisere opprinnelsen og renheten på flere typer types av mat og drikke i saker der tradisjonell analysemetoder ikke var gode nok til å finne forfalskninger og bedrageri.

Innen 25 år har selskapet vokst fra 12 ansatte og et laboratorium til et internasjonalt nettverk på over 190 laboratorier lokalisert in Europa, USA, Asia og Sør Amerika med over 15000 ansatte.

Eurofins kom på børsen i Paris i 1997 og Frankfurt i 2000.

Første gang Eurofins kom til Norge var etter kjøp av Miljøkjemi i Danmark som også hadde en avdeling i Norge: Miljøkjemi Norsk miljøsenter i 2003. På samme måte som på verdensbasis har Eurofins i Norge hatt en sterk vekst med oppkjøp av flere laboratorier og laboratorieselskap.

Profil

Eurofins er laboratorieselskap som opererer i 36 land i dag for å utøve en omfattende bredde av laboratorieanalyser med de siste utviklingen innefor metodikk og teknologi.

Gruppen spesialiserer seg på analysetjenester og rådgivning til klienter fra en bred gruppe av industri inkludert legemiddelindustrien, næringsmiddelindustrien og miljøsektoren.

Eurofins er verdens ledende på laboratoriemarkedet innen næringsmidler, blandt de ledende innen laboratorieanalyser innen legemiddelbransjen og er nr. 1 i Europa innen miljøanalyser.

For mer informajon om konsernet les mer: www.eurofins.com

 

 

 

Oppdatert av: Administrator
Sist oppdatert: 8. april 2014