Food & Feed Testing >> Våre tjenester >> Matjuks og autensitet

Matjuks og autensitet

Sidebar Image

Alle virksomheter som produserer næringsmidler er ansvarlig for at produktene er trygge og at de inneholder det som er deklarert. Eurofins utfører en rekke analyser som skal gjøre det lettere å sikre at alle ledd i produksjonen, bearbeidingen og distribusjonen av næringsmidler er dokumentert korrekt.

Eurofins har spesialkompetanse som kan hjelpe din bedrift med valg av riktig analysemetode for matjuks.

Artsbestemmelse

  • Påvise ulike arter av fisk: fersk, frossen, hermetisert, eller i sammensatte produkter
  • Skille mellom ulike tunfiskarter, skalldyr, bløtdyr og eksotiske fisker
  • Bestemme ulike dyrearter som storfe, svin, (skille mellom gris og villsvin), hest, geit, sau, kylling, kalkun etc.
  • Kornarter
  • Planter
  • Jasmin- og basmatiris

Opprinnelse

  • Opprinnelse av kjøtt
  • Druer og vin

Sammensetning

  • Kontroll av næringsdeklarasjon
  • Utblanding av produkter, eks. revet parmesan
  • Naturlig aroma
  • Naturlig eller syntetisk koffein

  • Meieriprodukter: innblanding av feil eller rimeligere sukkerarter og fettsyrer
  • Planter
  • Fruktjuice
  • Honning: tilsetning av sukker, vann eller fargestoffer

Økologisk/ikke-økologiske produkter

  • Innhold av pesticider (plantevernmidler)
  • Frukt/grønt

Krydder

Krydder og spesielt urter er en gruppe næringsmidler som er spesielt utsat for matjuks.

Eurofins tilbyr analyse på DNA/ artsbestemmelse av ulike krydder og urter. Metoden baseres på Metabarcoding av DNA. Analysen kan brukes på blandinger bestående av mange ulike arter, og resultatene fremkommer ved at DNA-ekvenser sammenlignes med store databaser som NCBI og BOLD. Disse omfatter tusenvis av spiselige planter og arter som mulig er brukt til forfalskning.

Tilsvarende analyse kan også benyttes til ekthetsanalyse av te.

Vi hjelper deg å øke din kunnskap, og finne riktig analysemetode for din problemstilling.

 

Kontakt oss

kjemifood@eurofins.no