Eurofins Norge >> Nyheter Eurofins Norge >> Funn av forfalsket Modena balsamicoeddik fra Italia

Funn av forfalsket Modena balsamicoeddik fra Italia

Sidebar Image

7. mars 2019 publiserte The Grocer en artikkel om falsk balsamicoeddik i det italienske markedet. Balsamicoeddik av Modena er beskyttet i henhold til EUs beskyttede PGI-matvareordning, som fastsetter at den skal produseres med druer av Lambrusco, Sangiovese, Trebbiano, Albana, Ancellotta, Fortana eller Montuni, og produseres i de italienske provinsene Modena og Reggio Emilia.

Under Operasjon Global Wine i Italia fant etterforskerne at det ble produsert balsamicoeddik med vanlige druer istedenfor. Det ble konfiskert produkter med verdi for 15 mill. Euro, samt flere dokumenter som forteller hvordan forfalskningen foregikk. Etterspørselen etter balsamicoeddik har oversteget tilbudet i mange år, som kan lede til økt antall forfalskninger av produktet. En mulig mangel på vineddik og druemost av de respektive proveniensene kan føre til forfalskning med eddik av annen botanisk opprinnelse eller tilsetninger for å maskere produktet. Forfalskningen har nylig blitt avslørt slik at det kan være forfalksede produkter tilstede i markedet. 

Eurofins tilbyr ulike analyse metoder for å identifisere botanisk opprinnelse, samt verifisere balsamicoeddik av Modena. Ta gjerne kontakt med oss for en uforpliktende dialog på mat@eurofins.no