Eurofins Norge >> Nyheter Eurofins Norge >> Matsvindel

Matsvindel

Sidebar Image

Finner dere det vanskelig å komme i gang? Er du usikker på hvor du skal begynne?

Ta kontakt med Eurofins for å komme i gang med risikoanalyse for potensiell matsvindel ved din virksomhet. Eller trenger dere rådgivining for å sette opp analyseforslag etter å ha gjennomført risikoanalyse selv, så kan vi ha en dialog for å komme frem til en gjennomførbar analyseplan.

Hva menes med Matsvindel?

Matsvindel kan skje langs hele verdikjeden, og den kan utarte seg på ulike vis. Eurofins har laget en forklarende video med noen tips om hvordan du og din bedrift kan forebygge matsvindel. Videoen belyser også mulige situasjoner for matsvindel for å sette temaet i kontekst, eksempler som; råvareerstatninger i prosesserte varer, fortynninger, merke en vare som noe den ikke er, ekstrahere ut olje av krydder, m.m.

Se video her

Hvordan kan Eurofins bistå din bedrift i forbindelse med sårbarhetsanalyse mot matsvindel?

Eurofins kan i tillegg til å bistå med veiledning for å sette opp analyseforslag etter en sårbarhetsanalyse er utført, bistå med selve sårbarhetsanalysen. Vi kan sammen jobbe oss gjennom alle fem eller kun noen av trinnene som beskrevet i videoen.

Prosjektet har vi delt opp i tre faser:

  • Kartlegging
  • Sårbarhetsanalyse
  • Monitoring (analyseplan)

Vi tilbyr også å komme til dere for å holde kurs i matsvindel, både innen spesifikke funksjoner eller for en større del av bedriften.

Ta kontakt med oss for tilbud eller mer informasjon mat@eurofins.no