Kurs og seminarer >> Eurofins Food - Kursportefølje >> Grunnleggende mikrobiologi og prøvetaking

Grunnleggende mikrobiologi og prøvetaking

Sidebar Image

Vårt kurs i grunnleggende mikrobiologi og prøvetaking passer for alle som jobber med produksjon eller tillaging av alle typer næringsmidler – fra produksjonsmedarbeider til kvalitetsansvarlige- som ønsker en innføring i generell mikrobiologi, regelverk og prøvetaking til mikrobiologisk analyse.

Kursinnhold

  • Grunnleggende mikrobiologi
  • Mikroorganismer og næringsmidler
  • Mattrygghet og hygiene, prinsipper
  • Kjennskap til smittekilder
  • Formålet med prøvetaking, Prosedyre NMKL 12
  • Prøvetaking ihht. Standarder og lovgivning
  • Hva slags prøver skal tas ut ? 
  • Hvordan skal prøver tas ut ? - Prøvetaking i praksis

Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne

  • Generelt om faget mikrobiologi
  • Grunnleggende prinsipper for mattrygghet og hygiene
  • Forstå forordning 2073 og hvordan lese mikrobiologiske kriterier
  • Hvilke regler og forskrifter som ligger bak riktig prøvetaking, slik at det fører til riktig prøvetaking i praksis
  • Planlegge/gjennomføre uttak av prøver til analyse

Ingen spesielle forkunnskaper kreves 

Tid og sted

Neste kursdato er ikke satt.
Meld deg på vårt nyhetsbrev og få informasjon om neste kurs

Kursavgift

Kursavgift: kr. 2 800 eks. MVA
Kursavgiften dekker lunsj og kursmateriell

Påmelding

Klikk her for påmelding

Ta kontakt for mer informasjon

Eurofins Food Consulting
+47 930 64 133
FoodConsulting@eurofins.no