Kurs og seminarer >> Eurofins Food - Kursportefølje >> Matkontaktmaterialer og samsvarserklæringer

Matkontaktmaterialer og samsvarserklæringer

Sidebar Image

Vårt kurs i matkontaktmaterialer og samsvarserklæringer passer for deg som produserer eller importerer emballasje for næringsmiddelprodusenter, og deg som jobber med ansvar for emballasje og produksjonsutstyr i kontakt med mat i hele verdikjeden. Kurset passer også for deg som har kvalitetsansvar knyttet til materialer i direkte kontakt med mat i produksjonsbedrifter, kantiner og restauranter.  

Kursinnhold 

  • Lovgivning, bransjereguleringer og anbefalinger

  • Risikoanalyse og worst case kalkulering

  • Migrasjonsanalyser;

    - Valg av simulant

    - Hygiene faktor: Totalmigrasjon

    - Helse faktor: Spesifikk migrasjon – hvilke stoffer har grenseverdier

  • Tolkning av resultater fra analysene

  • Samsvarserklæringer – ansvar og innhold

  • Utfordringer med tanke på samsvarserklæringer;

  • Mineraloljer – økende fokus i Europa

  • Tid til individuell diskusjon og samtale med hver enkelt kursdeltaker.
    Har du noen spesielle utfordringer eller generelle spørsmål, ta de med!

Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne

  • Kjenne til lovgivning, bransjereguleringer og anbefalinger for ulike kontaktmaterialer

  • Vite hva en risikoanalyse innebærer

  • Kjenne til hvordan man gjør en worst-case kalkulering

  • Vite litt om migrasjonsanalyser, hva menes med totalmigrasjon og spesifikk migrasjon

  • Forstå en samsvarserklæring og utforme en i henhold til lovkrav

  • Vite litt om mineraloljer 

Ingen spesielle forkunnskaper kreves.

Foredragsholdere

  • Ågot Li, Seniorrådgiver Mattilsynet, Region Øst, Avdeling Søndre Buskerud

  • Mette Damgaard, Consultant, MSc. Microbiology, Eurofins Product Testing Denmark

  • Gjermund Vogt, Fagsjef Kjemi, Eurofins Food & Feed Testing Norway

  • Eirin Schrøder, Business Unit Manager Kjemi, Eurofins Food & Feed Testing Norway

Tid og sted

Dato: 1. november
Sted: Thon Hotell, Ski
Frist for påmelding: 22. oktober

Kursavgift

Kursavgift: kr 3 600,- eks. mva per deltager
Dekker lunsj og kursmateriell

Påmelding

Fyll ut påmeldingsskjema

Utfylt skjema returneres per e-post til FoodConsulting@eurofins.no

Ta kontakt for mer informasjon 

Birgitte Flatval
Food Safety Consultant
Eurofins Food Consulting
+47 930 64 133
FoodConsulting@eurofins.no