Om oss >> Kurs og seminarer >> Grunnleggende kurs i sensorikk

Grunnleggende kurs i sensorikk

Sidebar Image

Vårt kurs i sensorikk passer for deg som jobber med innkjøp av råvarer/ferdigvarer, feilsøking i produksjon av næringsmidler, kvalitetskontroll av næringsmidler og produktutvikling og/eller sensorisk bedømmelse og som ønsker en innføring i sensorikk, sensoriske metoder og bedømmelse av næringsmidler.

Kursinnhold 

  • Bruk av våre medfødte sanser; syn, lukt, smak og hørsel til sensorisk vurdering av næringsmiddel
  • Innledning om grunnsmakene surt, søtt, salt og bitter
  • Test i grunnsmaking         
  • Teknikker for å lukte og smake best mulig
  • Hvordan dokumentere funn (lukt og smak), forslag til oppbygging av enkle testskjema
  • De ulike sensoriske teknikker man kan bruke
  • Gjennomføre en «triangeltest»
  • Sensorisk profilering 
  • Kort om andre sensoriske metoder

Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne

  • Forstå hvordan øyne, nese, munn og hørsel kan brukes som analyseredskap
  • Planlegge/gjennomføre sensoriske analyser
  • Velge riktige sensoriske metoder ut fra problemstilling
  • Bruke sensorikk i hverdagen i egen bedrift for å få en bedre forståelse for egne produkter

Ingen spesielle forkunnskaper kreves.

Tid og sted

11. april - Eurofins avd. Moss
Møllebakken 50, 1538 Moss

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og bli den som først får vite om neste kurs 

Kursavgift

Kursavgift: kr 4 500,- eks. mva per deltager
Dekker lunsj og kursmateriell

Påmelding

Fyll ut påmeldingsskjema
Utfylt skjema returneres per e-post til FoodConsulting@eurofins.no

Ta kontakt for mer informasjon

Birgitte Flatval
Food Safety Consultant
+47 930 64 133
FoodConsulting@eurofins.no