Modul 1 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 4. - 5. feb. 2025 |
Del C - Fysisk samling 4. - 5. mars 2025 |
Modul 2 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 2. - 3. sep. 2025 |
Del C - Fysisk samling 24. sep. - 25. sep. 2025 |
Modul 3 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 28. - 29. okt. 2025 |
Del C - Fysisk samling 25. - 26. nov. 2025 |
Mattrygghetskolen
Skreddersydd for næringsmiddelindustrien
Skreddersydd for næringsmiddelindustrien
Mattrygghet er svært viktig for alle som jobber i matens verdikjede. Som ledende aktør innen mattrygghet, kvalitetskontroll og kvalitetsledelse, har Eurofins Food & Feed Testing AS lansert et unikt utdanningstilbud, som forenkler prosessen for arbeidsgivere å utdanne egne medarbeidere.
Formål: Mattrygghetskolen utdanner personell innen mattrygghet, kvalitetskontroll, kvalitetssikring og kvalitetsledelse i næringsmiddelbransjen
Målgruppe: Programmet er for de som ønsker å utvikle seg innen kvalitetsarbeid og mattrygghet. Det er spesialutviklet for bedrifter som investerer i ansattes kompetanse med mål om å styrke virksomhetens mattrygghet. Tilbudet er spesielt rettet mot personer som er engasjert i å jobbe målrettet med forbedringer.
Innhold: Mattrygghetskolen er et dedikert tilbud for dem som ønsker å kontinuerlig utvikle seg innen kvalitetsarbeid og mattrygghet.
Passende stillinger: Kvalitetsmedarbeidere, -koordinatorer og -ledere (og tilsvarende stillinger) vil dra nytte av programmet. Mattrygghetskolen styrker virksomhetens mattrygghet gjennom fokus på kontinuerlig forbedring og kompetanseutvikling.
Fremtidens kvalitetsarbeid starter her
Over 400 personer ansettes årlig til kvalitetsroller i næringsmiddelindustrien, og mange får kun intern opplæring. Mattrygghetsskolen er Norges første eksterne utdanningstilbud, utviklet for å kvalifisere kandidater til kvalitetsarbeid uten behov for omfattende internopplæring. Utdanningen gir et solid faglig fundament og er et stort fortrinn på CV-en.
Opplæringen er fleksibel og tilpasset fulltidsansatte, med tre moduler som kombinerer e-læring, digitale samlinger og fysiske samlinger. Undervisningen gjennomføres ved siden av jobb, og de fysiske samlingene holdes hos Eurofins i Moss eller sentralt i Oslo.
Meld deg på før 1. mai 2026 og få 20% rabatt
Påmelding for KULL 04, med oppstart høsten 2026, har åpnet.
Kun 20 plasser!
Påmelding →Early bird rabatt: kr. 47992,-
ved påmelding før 1. mai.
Ordinær pris: kr. 59 990,-
Kursavgiften dekker kursmateriell og lunsj (fysiske samlinger). Kostnader ifm. reising og/eller overnatting dekkes av den enkelte.
Kursprogram
Næringsmiddelbransjen har lenge etterlyst et program for å utdanne personell til ulike kvalitetsroller i industrien, nå er det her! Les mer ved å laste ned kursprogrammet.
Krav til bestått læringsløp
- Obligatorisk oppmøte på digital og fysisk samling
- Gjennomført og bestått e-læringskurs
- Innleverte caseoppgaver i henhold til tidsfrister
En helhetlig tilnærming
Mattrygghetsskolen gir deltakerne en helhetlig kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsledelse, fordelt på tre moduler. Utdanningen gir både teoretisk innsikt og praktisk verktøy for å bidra aktivt til trygg matproduksjon og effektiv kvalitetsstyring.

Modul 1: Kvalitetskontroll
- Teoretisk og praktisk opplæring i mattrygghet og HACCP
- Grundig innføring i aktuelle kvalitetskontroller
- Praktisk demonstrasjon av mikrobiologiske analyser ved vårt laboratorium i Moss
Læringsmål
Modul 1 gir deg en god oversikt over fagområdene mattrygghet, næringsmiddelfarer og HACCP. Du får grundig forståelse av aktuelle kvalitetskontroller, inkludert kjemiske og mikrobiologiske analyser. Gjennom teoretisk og praktisk opplæring vil du kunne bidra effektivt i en HACCP-gruppe, samt utføre kontroller og prøvetaking i produksjonsmiljøer og laboratorier. Modulen sørger for oppdatert fagkunnskap innen høyaktuelle områder.

Modul 2: Kvalitetssikring
- Godt grunnlag til arbeid med etablering og videreutvikling av kvalitetssystemer
- Tilpassing av systemer til interne og eksterne krav
- Bygger på bransjerelevante standarder
- Internrevisjon av mattrygghetssystem
Læringsmål
Modul 2 vil gi deg utvidet forståelse av mattrygghet gjennom kunnskap om de vanligste standardene for kvalitet og matsikkerhet. Du lærer å utvikle og videreutvikle kvalitetssystemer og ledelsessystemer i tråd med kundekrav og regelverk, og får kompetanse til å delta aktivt i et revisjonsteam og gjennomføre interne revisjoner.

Modul 3: Kvalitetsledelse
- Trening i de ulike fasettene i rollen
- Dypere inn i kvalitet- og HMS-arbeid
- Inkluderer bærekraftsrapportering
Læringsmål
Modul 3 gir deg grundig forståelse for rollen som kvalitetsleder og HMS-arbeid. Dette inkluderer utvikling av policyer, fastsettelse av kvalitetsmål og implementering av tiltak for å nå disse målene. Du vil også lære om analyse av rotårsaker, hendelsesgranskning, og bærekraft. Du får opplæring i å lede en kvalitetsavdeling, og dermed bli rustet til å håndtere ulike utfordringer knyttet til trygg matproduksjon og kvalitetsstyring. I tillegg vil du kunne etablere en effektiv struktur for virksomhetens avviks- og reklamasjonshåndtering, samt kunne bruke trending inn mot bedriftens kontinuerlige arbeid for forbedring.
Samlingsplan
Modul 1 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 16. - 17- sep. 2025 |
Del C - Fysisk samling 14. - 15. okt. 2025 |
Modul 2 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 10. - 11. feb. 2026 |
Del C - Fysisk samling 10. - 11. mars 2026 |
Modul 3 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 21. - 22. apr. 2026 |
Del C - Fysisk samling 9. - 10. juni 2026 |
Modul 1 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 15. - 16- sep. 2026 |
Del C - Fysisk samling 13. - 14. okt. 2026 |
Modul 2 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 9. - 10. feb. 2027 |
Del C - Fysisk samling 9. - 10. mars 2027 |
Modul 3 |
Del A - E-læring Selvstudium |
Del B - Digital samling 20. - 21. apr. 2027 |
Del C - Fysisk samling 8. - 9. juni 2027 |
Grunnlagt og ledes av de fremste miljøene innen kvalitetskontroll og kvalitetsledelse
Eurofins' Mattrygghetsskolen er utviklet av erfarne kvalitetsledere som har lang erfaring med undervisning og praktisk opplæring. Alle foredragsholderne er spesialister på sitt område, og har selv erfaring fra kvalitetsfunksjoner i næringsmiddelindustrien. Dette sikrer up-to-date kunnskap innen fag, lovgivning og gjeldende standarder.
Eirin Schrøder
Business Unit Manager Chemistry • Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Eirin har lang erfaring med mattrygghet etter mer enn 20 år i bransjen. Eirin har jobbet i ulike produksjonsbedrifter, som for eksempel Stranda Spekemat, Maskinpakking og Orkla Health. Nå jobber Eirin i Eurofins som blant annet leder for avdeling for kjemiske analyser, kursholder, nettverksleder av Eurofins Kvalitetsnettverk og et bransjenettverk mot matkriminalitet og med rådgivning innen ulike tema rundt trygg mat.
Erlend Restad
Business Unit Manager Food Consulting • Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Erlend har lang erfaring med norske og internasjonale aktører innen næringsmidler gjennom sitt arbeid som kvalitetsleder i Vitux i over 9 år. Der har han blant annet bygget opp kvalitetssystemet og ledet bedriften til BRC-sertifiseringer i flere år. I Eurofins leder Erlend avdelingen Food Consulting og bistår daglig bedrifter innen mattrygghet og kvalitet gjennom rådgivning og kurs. Erlend er utdannet sivilingeniør i kjemi og bioteknologi fra NTNU.
Espen Lindseth
Senior rådgiver/revisjonsleder • Kiwa Kompetanse AS
Espen Lindseth har 25 års praktisk erfaring innen ledelsessystemer for trygg mat. Han har erfaring både som kvalitetssjef for norske og internasjonale selskaper, og som revisor for akkreditert sertifisering i næringsmiddelindustrien. Han har også mange års erfaring som kurs- og foredragsholder innen fagområdet.
Elin Hansen
Senior Fagkonsulent Mattrygghet • Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Elin Hansen har en mastergrad i bioteknologi fra NTNU og har bred erfaring innen kvalitetskontroll og mattrygghet. Hun har jobbet i Elopak, Biovotec og TINE, med fokus på HACCP, internrevisjoner og kontinuerlig forbedring. I dag bistår hun kunder med å identifisere forbedringsområder og implementere effektive kvalitetsrutiner.
Endelig er vi her!
Helt siden 2001, da jeg startet som kvalitetsleder i Stranda Spekemat, har jeg mange ganger ønsket meg et slikt utdanningstilbud. Hvem har ikke kjent på usikkerheten om man er tilstrekkelig oppdatert på eget fagfelt?
I tillegg er det veldig lett å innrømme så lenge etter, at kunnskapen jeg hadde var for dårlig i forhold til jobben jeg skulle utføre! Jeg har i en årrekke brent for å starte et slikt tilbud - som kan trygge andre i deres hverdag, til å bli en effektiv medarbeider som tar gode avgjørelser på veldig viktige områder.
Eirin Schrøder
Leder Mattrygghetsskolen

Eirin Schrøder
Grunnlegger Mattrygghetsskolen
Kontakt
Har du spørsmål om Mattrygghetsskolen, hører vi gjerne fra deg!
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
Tel: 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com