Mobile search icon
Eurofins Norge >> Environment Testing >> Nyheter

Nyheter

Kontakt

I tråd med vårt mål om bærekraft og miljøvennlighet, består nå halvparten av vår bilpark av hel elektriske kjøretøy. All lokal distribusjon i Stor-Oslo-området, inkludert både leveranse av prøvetakingsutstyr og opphenting av prøver, utføres 100% elektrisk. Vi er også stolte over at 2/3 av våre faste ruter nå benytter elektriske kjøretøy, en praksis vi ser frem til å utvide ytterligere.

Vi har gleden av å informere om at vi nå tilbyr 1-dags hastighet på asbestanalyse fra våre lokasjoner i Trondheim, Bergen, Kristiansand, Stavanger, Moss og Skøyen. For å benytte denne tjenesten, må prøvene være levert inn på disse tidspunktene:
Oslo - før kl. 13:00
Trondheim - før kl. 12:00
Moss - kl. 14:00
Bergen - før kl. 13:00
Stavanger - før kl. 14:00
Kristiansand - før kl. 14:00 (man – tor)

 

Husk å benytte ekspresskode MM9D5 ved innlevering.

Eurofins Environment Testing flytter fra Klepp til nytt laboratorium i Fabrikkveien 10 på Forus. Prøver mottas på ny adresse fra 19. februar.

For deg som kunde betyr dette at analysene blir utført på et moderne og dedikert laboratorium for miljøanalyser og drikkevann. Vi holder til i 2. etasje med tilgang til heis. Der vil du finne en disk for å levere fra deg prøver direkte på et rullebånd som går videre til registrering og analyse. Samme sted finner du også et mindre lager av egnede flasker og flaskeemballasje. Det finnes en inngang med kodelås i 1. etasje for prøveleveranser som ankommer etter åpningstid. Der finnes kjøleskap for prøver som må holdes kjølt over natten. Benyttelse av denne inngangen må avtales på forhånd i arbeidstiden.

For dere som benytter OSO-planer og har retursendingslapper med sendingsadresse til Klepp, så vil disse ikke kunne benyttes etter den 19. februar. Nye retursendingslapper kan etter 16. februar printes ut fra lenken https://transport.eurofins.no/Environment/Environment_Klepp. OSO-emballasje som sendes fra vår logistikkavdeling vil etter den 19.februar være oppdatert med den nye adressen til Forus.

Grunnet flyttingen vil vi en periode fra 13. til 20. februar ikke være akkreditert for kjemiske analyser som gjøres lokalt som pH, konduktivitet, turbiditet, alkalitet, farge, UV-trans og suspendert stoff. Alle mikrobiologiske analyser vil være akkreditert i hele perioden.

Våre åpningstider vil fortsatt være mandag til fredag 0800 – 1530. Prøver for mikrobiologi må leveres på laboratoriet innen kl. 14:00, om analyser skal startes samme dag, med mindre annet er avtalt. Vårt kundesenter er betjent fra 0800-1600 på tlf: 94 50 42 52 - epost: stavanger@etn.eurofins.com

Vårt søsterselskap Eurofins Food and Feed Testing vil fremdeles være lokalisert på Klepp.

Ved spørsmål ta kontakt med vårt kundesenter.

 

Vi ønsker dere velkommen til vårt nye laboratorium på, Fabrikkveien 10 på Forus, 4033 Stavanger.

25. OKTOBER

Vi er stolte av å presentere vår nye nettside eurofins.no/environment

Tjenestetilbudet er like bredt. Vår nye nettside er utviklet for en bedre brukeropplevelse. Vi har jobbet med å utvikle et design som tillater deg å finne fram på en enklere måte. Det er slik vi effektiviserer prosessen for deg. Vi ønsker deg velkommen inn, og er alltid tilgjengelige om du skulle ha noen spørsmål.

Du trenger ikke foreta deg noe. Du blir automatisk tatt til den nye siden. Funksjonaliteten for emballasjebestilling og transportbestilling videreføres, som den er i dag. Det vil også være samme tilgang til Eurofins OnLine.
 
Vi håper at du får nytte av vår nye nettside, som har et høyere faglig fokus.

22. SEPTEMBER

Forebygging av legionellasmitte er forskriftsbelagt. I Folkehelseinstituttets vannrapport 123 stilles det krav til at driftsansvarlige og andre som er involvert i arbeidet med forebygging av legionellasmitte har dokumentert kompetanse.

Gjennom kurset får du økt kunnskap om Legionellabakterien og hvordan den oppstår. Du lærer også mer om hvilke konsekvenser spredning av bakterien kan ha for helse og miljø. I tillegg får du en grundig innføring i relevant regelverk for Legionellakontroll, og ikke minst lærer du hvordan du kan forebygge og bekjempe Legionella gjennom solide rutiner, vedlikehold og ulike behandlingsmetoder.

Delta på våre kurs:

28. september - Kristiansand

9. november - Oslo

Les mer her

30. AUGUST

En ny versjon av automatisk tilstandsklassifisering av analyseresultater er satt i drift.

E-postadressen for automatisk tilstandsklassifisering er samtidig endret til tilstandsklasser@mail.eurofins.colorizethis.no.

Du kan lese mer om tjenesten her.

15. MAI

Fra 7. juni vil påloggingen til Eurofins Online (EOL) for Eurofins Environment Testing Norway's kunder flyttes til https://eol-env.eurofins.no

I forbindelse med denne endringen vil EOL ikke være tilgjengelig i helgen 4. - 6. juni. 

30. APRIL

Med stort fokus på datasikkerhet og for å øke sikkerheten ytterligere, vil vi nå splitte vår database mellom datterselskapene Eurofins Food & Feed Testing Norway AS og Environment Testing Norway AS. For kunder som leverer inn prøver til begge selskapene og gjør sine bestillinger i Eurofins Online, vil det i en overgangsperiode bli et ekstra valg i menyen når de skal gjøre en bestilling med tilgang til to kundekontoer. Dette vil gjelde i en overgangsfase. Når endelig plattform er på plass vil det bli opprettet ny link for pålogging, en bestilling til Environment og en til Food & Feed.

Det er samme brukernavn og passord til begge linkene:

Eurofins OnLine ENVIRONMENT: https://eol-env.eurofins.no/

Eurofins OnLine FOOD & FEED: https://www.eurofins.no/bestill-analyse/eurofins-online-food-feed/

10. AUGUST

IWA International Water Association Congress - “Water For Smart Livable Cities” arrangeres i år i København.

Du som skal delta vil finne oss på stand i den danske paviljongen. Der vil du møte Thomas Næsheim og Joakim Skovly, som promoterer våre mikroplastanalyser som utføres ved laboratoriet i Bergen.

Vi inviterer til kundearrangement i forbindelse med IWA-kongressen

Vi benytter anledningen til å invitere nye og eksisterende kunder til en kundetilstelning ved et av våre laboratorier i nærheten av København tirsdag 13. september.

Besøk vår stand for å melde deg på arrangementet! Vi organiserer transport, og sørger for at dette skal bli et godt supplement, som ikke kolliderer med det øvrige programmet i kongressen.

Ta gjerne kontakt med JoakimSkovly@eurofins.no om du har spørsmål.

23. JUNI

Vi ser en stadig økning av sedimentprøver, og har gleden av å informere om en forbedring i vårt analysetilbud.

Vi har senket LOQ på vår standardtest for PAH i sediment, SLV96. Ny og lavere LOQ for Antracen er 0,0046 mg/kg TS. Vår analysepakke Miljøpakke sediment (eks. tox, PMM57 og inkl. tox, PMM58) tilfredsstiller nå klasse 2 i Vannforskriften/M-608. Den pakken vi har tilbudt for å tilfredsstille lav LOQ for PAH, PMM5A, utgår dermed fra vårt sortiment.