JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> E-læring >> Allergener storkjøkken

Grunnleggende allergenhåndtering i restaurant & storkjøkken

Grunnleggende allergenhåndtering i matproduksjon

Matvareallergier har blitt en stor helserisiko i samfunnet. Selv om kun et fåtall av oss er allergiske, kan en allergisk reaksjon få store konsekvenser. Derfor er det avgjørende at alle som jobber i restaurant og storkjøkken har god kunnskap om hvordan allergener håndteres riktig. Dette kurset gir deg en grundig og praktisk innføring i hvordan du skal håndtere allergener i restaurant / storkjøkken.

Hva lærer du i kurset?

Hva er allergener?: Forstå hvilke stoffer som kan utløse allergiske reaksjoner og hvorfor de er farlige

De 14 merkepliktige allergenene: Lær hvilke allergener som må merkes i matvarer, i tråd med regelverket

Forebygging av krysskontaminering: Hvordan du sikrer gode rutiner for å hindre at allergener overføres mellom produkter

Merking av allergener: Sørg for at forbrukerne får korrekt og tydelig informasjon om innholdet i maten

Pris: Kr. 650,- per deltager (eks mva)

Varighet: Ca. 45-60 minutter

Språk: Norsk

Tilgang: 6 måneder fra påloggingsdato

Kursdeltageren kan ta pause når som
helst i kurset og fullføre på et senere tidspunkt

Påmelding

Læringsmål

Etter gjennomført kurs vil deltageren ha grunnleggende kunnskap om allergener. Du vil kunne indentifisere de vanligste allergenene og forstå hvorfor allergenkontroll og merking av allergener er avgjørende for å kunne produsere trygg mat på et kjøkken. Du vil også få oversikt over merking, hygiene, kunne etterleve gode rutiner for å forebygge krysskontaminering samt hva du skal gjøre hvis uhellet er ute.

Flere ansatte?

Ønsker du kurspakker for flere ansatte? Vi tilbyr bedriftsløsninger og rabatter ved større volum – kontakt oss for mer informasjon.

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
Tel: 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com


Målgruppe

Kurset er utviklet for alle som håndterer mat på et kjøkken, enten du er kjøkkensjef, kokk eller servitør. Det kreves ingen forkunnskaper, og kurset gir deg kunnskapen du trenger for å sikre trygg mat for alle – inkludert de med matallergier.

Kurset krever ingen forkunnskaper.

Dokumentert opplæring

Ved bestått e-læringskurs, vil deltageren kunne laste ned kursbevis som kan benyttes som dokumentasjon for bedriftens internkontroll.

Rapporteringsløsning gir full kontroll og oversikt over gjennomført opplæring i organisasjonen. 

Innhold

Modul 1 – Introduksjon til allergener

Modul 2 – Allergisk reaksjon

Modul 3 – Håndtering av allergener

Modul 4 – God kjøkkenhygiene

Modul 5 – Merkepliktige allergener i Norge

Modul 6 – Merking av allergener

Modul 7 – Frembud og servering

Modul 8 – Hvis uhellet er ute

Eksamen

Sjekk ut våre kursprogram

To kurspakker – én for deg som vil lære det grunnleggende, én for deg som vil dykke dypere: