JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> E-læring >> Allergener

E-læring: Grunnkurs om allergener

Grunnkurs i allergener

Varighet ca. 25 minutter

Kursdeltageren kan ta pause når som
helst i kurset og fullføre på et senere tidspunkt

Matvareallergier har blitt en stor helserisiko i samfunnet. Selv om kun et fåtall av oss er allergiske, kan en allergisk reaksjon få store konsekvenser.

Få grunnleggende kunnskap om allergener og lær hvorfor det er viktig å ha kontroll med allergener i produksjonsmiljø, storkjøkken og frembud av mat.

Læringsmål

Etter gjennomført kurs vil deltageren ha kunnskap om allergener, kryssallergi og gjeldende krav knyttet til allergenhåndtering og merking. Deltageren vil bli kjent med konsekvenser ved en allergisk reaksjon og forstå viktigheten med å ha kontroll på allergener i produksjonsmiljø. og få konkrete verktøy til bruk i arbeidshverdagen.

Kurset vil gi deltagerne kunnskap til å forstå bedriftens risikofaktorer knyttet til allergenhåndtering.

Målgruppe

Kurset passer for alle ansatte som håndterer mat i ett eller flere ledd i matproduksjonen.

Kurset krever ingen forkunnskaper.

Kom i gang

Kommer snart! Meld deg på Eurofins Faginfo for å informasjon når kurset er lansert.

Dokumentert opplæring

Ved bestått e-læringskurs, vil deltageren kunne laste ned kursbevis som kan benyttes som dokumentasjon for bedriftens internkontroll.

Rapporteringsløsning gir full kontroll og oversikt over gjennomført opplæring i organisasjonen. 

Innhold

Modul 1 – Allergener og gjeldende krav

Modul 2 – Allergeneksponering

Modul 3 - Kryssallergi

Modul 4 – Kontroll og merking

Modul 5 – Allergener som verifiserende tiltak

Eksamen

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com