JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Kurs >> E. coli

Webinar - E. coli - Fra normal tarmbakterie til farlig bakterie

Er alle E. coli-bakterier farlige?

Hvordan blir vi syke av E. coli-bakterien?

Bli bedre kjent med den sykdomsframkallende bakterien E. coli som kan føre til helsefare i Norge. I dette webinaret får du en innføring i hva E. coli bakterien er, utbredelsen av sykdomsframkallende E. coli, hvilke helsekonsekvenser en infeksjon med E. coli kan ha, eksempler på utbrudd i nyere tid og hvordan forebygge kontaminering og utbrudd av E. coli-smitte.

Vi tar også en tur innom lovverket – det er krav om prøvetaking av E. coli i visse produkter angitt i norsk lovverk (Næringsmiddelhygieneforskriften og Animaliehygieneforskriften). Alt dette blir dekket i dette webinaret med vår erfarne mikrobiolog, senior fagkonsulent innen mattrygghet, Hildegunn Iversen.  

Innhold

  • Fra normal tarmbakterie til farlig variant som skaper sykdom
  • Forekomst, utbredelse og forebygging
  • Matbåren sykdom
  • Lovverk og prøvetakning
  • Noen utbrudd i nyere tid
  • Spørsmål og svar

Tidspunkt

Neste kursdato er ikke satt. Meld deg på Eurofins Faginfo og få tilsendt invitasjon til kommende kurs. Se aktuelle kurs i vår kurskalender eller velg fra hele vår kursportefølje og sett sammen kurs etter egne behov.
Les mer om bedriftsinterne modulkurs.

 

Foredragsholdere

Hildegunn Iversen

Hildegunn Iversen

Senior Fagkonsulent Mattrygghet

Hildegunn har en master i mattrygghet og har en doktorgrad innenfor mikrobiologi. Hun har bakgrunn som forsker ved Norges veterinærhøgskole (nå NMBU - Veterinærhøgskolen), forskningsfelt: Enterohemorrhagisk E. coli (EHEC)) og som konsulent i Senter for mattrygghet. Hildegunn har jobbet noen år som bedrifts- og KSL-revisor på oppdrag fra Stiftelsen Norsk Mat.

Kontakt oss for mer informasjon

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com