Akkreditert analyse av Bacillus cereus toksin - cereulide

Bacillus cereus er en velkjent utfordring i matindustrien – en sporedannende bakterie som kan overleve varmebehandling og produsere toksiner som gir matbårne sykdommer. Mens enterotoksinene gir diaré, er det cereulide – et varmestabilt emetisk toksin – som kan føre til alvorlige helseeffekter, inkludert oppkast og i sjeldne tilfeller leversvikt.
Cereulide produseres av enkelte stammer B. cereus under ugunstige lagringsforhold, særlig i stivelsesrike produkter som ris, pasta og potetretter, kornbaserte ferdigvarer og meieriprodukter som melk, fløte og iskrem. Toksinet er varmestabilt, og kan derfor ikke fjernes ved vanlig varmebehandling – noe som gjør forebygging og overvåking avgjørende.
Eurofins tilbyr nå en ny og sensitiv analysemetode basert på LC-MS/MS for påvisning og kvantifisering av cereulide i næringsmidler. Metoden følger ISO 18465:2017-5 og utføres akkreditert.
Analysemetode |
Svartid |
Måleområde |
LC-MS/MS |
15 dager |
Mengden cereulide fra 0,3 µg/kg |
Kontakt
Ta kontakt med oss for tilbud eller mer informasjon:
Nasjonalt kundesenter
Tel: 945 04 161
mat@ftn.eurofins.com