JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Bacillus cereus

Akkreditert analyse av Bacillus cereus toksin - cereulide

Sidebar Image

Bacillus cereus er en velkjent utfordring i matindustrien – en sporedannende bakterie som kan overleve varmebehandling og produsere toksiner som gir matbårne sykdommer. Mens enterotoksinene gir diaré, er det cereulide – et varmestabilt emetisk toksin – som kan føre til alvorlige helseeffekter, inkludert oppkast og i sjeldne tilfeller leversvikt.

Cereulide produseres av enkelte stammer B. cereus under ugunstige lagringsforhold, særlig i stivelsesrike produkter som ris, pasta og potetretter, kornbaserte ferdigvarer og meieriprodukter som melk, fløte og iskrem. Toksinet er varmestabilt, og kan derfor ikke fjernes ved vanlig varmebehandling – noe som gjør forebygging og overvåking avgjørende.

Eurofins tilbyr nå en ny og sensitiv analysemetode basert på LC-MS/MS for påvisning og kvantifisering av cereulide i næringsmidler. Metoden følger ISO 18465:2017-5 og utføres akkreditert.

Analysemetode

Svartid

Måleområde

LC-MS/MS

15 dager

Mengden cereulide fra 0,3 µg/kg

Les mer om Bacillus cereus

Kontakt

Ta kontakt med oss for tilbud eller mer informasjon:

Nasjonalt kundesenter
Tel: 945 04 161
mat@ftn.eurofins.com