JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Glutenanalyse i øl

Akkreditert glutenanalyse i øl

Sidebar Image

For å merke øl som glutenfritt i Norge, gjelder følgende regler og praksis:

Regelverk for merking av glutenfritt øl

  • Øl kan merkes som "glutenfritt" dersom det inneholder maksimalt 20 mg gluten per kilo ferdig produkt. [1]
  • Øl som er laget av glutenholdige kornslag, men hvor gluten er fjernet gjennom prosessering, kan også merkes som glutenfritt – så lenge det dokumenteres at grenseverdien overholdes.
  • Merkingen må følge EU-forordning nr. 828/2014.[1]

Analyser av gluten og dokumentasjon

  • Bryggeriet må kunne dokumentere at produktet konsekvent holder seg under grenseverdien 20 mg/kg.
  • Eurofins benytter en metode kalt Competitive ELISA, som er godkjent av AOECS (Association of European Coeliac Societies), og som kan måle gluteninnhold helt ned til 10 mg/kg.
Analysemetode Svartid Måleområde
Competitive ELISA 10 dager Mengden gluteninnhold fra 10 mg/kg til 100 mg/kg

Merking av allergener «kan inneholde spor av»

Merking av gluten og andre allergener er lovpålagt. Dersom produktet inneholder mer enn 20 mg/kg, skal det merkes i henhold til gjeldende krav.  Les mer om merking av allergener.

Bestill analyse

Ta kontakt med oss for tilbud eller mer informasjon:

Nasjonalt kundesenter
Tel: 945 04 161
mat@ftn.eurofins.com


 

Ny kunde?

Fyll ut registreringsskjema.

 

Referanse:

[1] Merking av glutenfrie produkter - Mattilsynet