Akkreditert glutenanalyse i øl

For å merke øl som glutenfritt i Norge, gjelder følgende regler og praksis:
Regelverk for merking av glutenfritt øl
- Øl kan merkes som "glutenfritt" dersom det inneholder maksimalt 20 mg gluten per kilo ferdig produkt. [1]
- Øl som er laget av glutenholdige kornslag, men hvor gluten er fjernet gjennom prosessering, kan også merkes som glutenfritt – så lenge det dokumenteres at grenseverdien overholdes.
- Merkingen må følge EU-forordning nr. 828/2014.[1]
Analyser av gluten og dokumentasjon
- Bryggeriet må kunne dokumentere at produktet konsekvent holder seg under grenseverdien 20 mg/kg.
- Eurofins benytter en metode kalt Competitive ELISA, som er godkjent av AOECS (Association of European Coeliac Societies), og som kan måle gluteninnhold helt ned til 10 mg/kg.
Analysemetode | Svartid | Måleområde |
Competitive ELISA | 10 dager | Mengden gluteninnhold fra 10 mg/kg til 100 mg/kg |
Merking av allergener «kan inneholde spor av»
Merking av gluten og andre allergener er lovpålagt. Dersom produktet inneholder mer enn 20 mg/kg, skal det merkes i henhold til gjeldende krav. Les mer om merking av allergener.
Bestill analyse
Ta kontakt med oss for tilbud eller mer informasjon:
Nasjonalt kundesenter
Tel: 945 04 161
mat@ftn.eurofins.com
Ny kunde?
Referanse: