JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Informasjon fra mattilsynet

Endringer i fôrtilsetningsstoff-forskriften er ute på høring

Sidebar Image

Endringene omhandler fornyet godkjenning av eksisterende tilsetningsstoffer, godkjenning av nye tilsetningsstoffer, samt korrigeringer av eksisterende forordninger.

Høringen omhandler 16 rettsakter, som endrer forskrift om tilsetningsstoffer til bruk i fôrvarer jf. forordning (EU) nr. 1831/2003, og som alle er akseptable og EØS-relevante for Norge. Endringene gjelder fornyet godkjenning av fire tilsetningsstoffer, korrigering av to forordninger, godkjenning av syv nye tilsetningsstoffer/preparater, re-godkjenning av to tilsetningsstoffer/preparater og avslag på godkjenning av den astaxanthinrike gjæren Phaffia rhodozyma.

Mattilsynet gjennomfører nå høringen etter forvaltningsloven § 37. Dette betyr at høringsinstanser har adgang til å uttale seg om sakene, og gi innspill. Ingen av rettsaktene er foreløpig tatt inn i EØS-avtaleverket, og høringen gjennomføres derfor med forbehold om utfallet av den videre EØS-prosessen. Det er i praksis begrenset mulighet til å kunne påvirke innholdet i den norske gjennomføringsforskriften i høringsrunden, og høringen gjennomføres derfor hovedsakelig av informasjonshensyn.

Høringsfristen er 18.03.2024.

Les høringen her:
Høring nr. 1 2024 - Endringer i fôrtilsetningsstoff-forskriften