Opplæring i mattrygghet – to komplette kurspakker for din virksomhet

Trygg mat starter med riktig kompetanse. Vi tilbyr to nettbaserte kurspakker som gir ansatte nødvendig opplæring i mattrygghet, hygiene, fareforståelse og HACCP – tilpasset ulike nivåer og roller i produksjonen.
Kurspakke 1: Grunnleggende mattrygghet
For deg som trenger en innføring i hygienekrav, grunnforutsetninger, næringsmiddelfarer og de grunnleggende prinsippene i HACCP. Passer for alle som jobber med mat.
Kursinnhold:
- Hygiene og trygg matproduksjon – Lær om grunnforutsetningene for trygg mat, hygieneprinsipper og hvordan du forebygger kontaminering
- HACCP for alle – Få en innføring i HACCP-systemet og de syv prinsippene som brukes for å identifisere og kontrollere farer i matproduksjonen
- Næringsmiddelfarer – Lær om de fire hovedtypene av farer i mat: biologiske, kjemiske, fysiske og allergener – og hvordan du kan håndtere dem

Kurspakke 2: Farer i matproduksjon
For deg som ønsker dypere innsikt i risikovurdering, fareanalyser, allergenhåndtering og mikrobiologi. Egner seg godt for kvalitetsansvarlige og fagpersoner med noe erfaring.
Kursinnhold:
- HACCP i dybden – En grundig gjennomgang av HACCP-systemet, de syv prinsippene, risikovurdering og implementering i praksis
- Grunnleggende mikrobiologi – Lær hvordan mikroorganismer påvirker mattrygghet, hvordan de sprer seg, og hvordan man forebygger vekst av uønskede bakterier
- Grunnleggende allergenhåndtering – Få innsikt i de største allergenrisikoene, hvordan du forebygger krysskontaminering, og sørger for riktig merking av matvarer