JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Kurspakker

Opplæring i mattrygghet – to komplette kurspakker for din virksomhet

Sidebar Image

Trygg mat starter med riktig kompetanse. Vi tilbyr to nettbaserte kurspakker som gir ansatte nødvendig opplæring i mattrygghet, hygiene, fareforståelse og HACCP – tilpasset ulike nivåer og roller i produksjonen.

Grunnleggende mattrygghet

Kurspakke 1: Grunnleggende mattrygghet

For deg som trenger en innføring i hygienekrav, grunnforutsetninger, næringsmiddelfarer og de grunnleggende prinsippene i HACCP. Passer for alle som jobber med mat.

Kursinnhold:

  • Hygiene og trygg matproduksjon – Lær om grunnforutsetningene for trygg mat, hygieneprinsipper og hvordan du forebygger kontaminering
  • HACCP for alle – Få en innføring i HACCP-systemet og de syv prinsippene som brukes for å identifisere og kontrollere farer i matproduksjonen
  • Næringsmiddelfarer – Lær om de fire hovedtypene av farer i mat: biologiske, kjemiske, fysiske og allergener – og hvordan du kan håndtere dem

Les mer

Farer i matproduksjon
Kurspakke 2: Farer i matproduksjon

For deg som ønsker dypere innsikt i risikovurdering, fareanalyser, allergenhåndtering og mikrobiologi. Egner seg godt for kvalitetsansvarlige og fagpersoner med noe erfaring.

Kursinnhold:

  • HACCP i dybden – En grundig gjennomgang av HACCP-systemet, de syv prinsippene, risikovurdering og implementering i praksis
  • Grunnleggende mikrobiologi – Lær hvordan mikroorganismer påvirker mattrygghet, hvordan de sprer seg, og hvordan man forebygger vekst av uønskede bakterier
  • Grunnleggende allergenhåndtering – Få innsikt i de største allergenrisikoene, hvordan du forebygger krysskontaminering, og sørger for riktig merking av matvarer

Les mer