Eurofins kvalitetsnettverk
Norges viktigste nettverk for å sikre trygg mat
Norges viktigste nettverk for å sikre trygg mat!
For å sikre trygg mat fra hav og jord til bord, må hele næringskjeden jobbe sammen. Som kompetansepartner innen mattrygghet, er Eurofins Food & Feed Testing Norway AS overbevist om at vi sammen står vi tryggere, sterkere og mer kompetente for å sikre trygg mat i dag og i fremtiden. Eurofins Kvalitetsnettverk er en plattform der medlemmer kan vokse faglig, dele suksesshistorier og utfordringer, og samarbeide for å fremme målet om trygg matproduksjon. Vårt engasjerte fellesskap er en drivkraft for positive endringer i matindustrien og vil bidra videre til utviklingen av innovative løsninger for en tryggere og mer bærekraftig matforsyning.
Kommende samlinger
Torsdag 11. september
Torsdag 13. november
Sted: Samlingene avholdes på Scandic St. Olavsplass i Oslo (enkelte unntak) og med mulighet for å delta på Teams.
Varighet: Kl. 09:30-15:30
Hva du kan forvente
Eurofins Kvalitetsnettverk er en arena for alle som jobber med kvalitet og trygg mat — enten du er kvalitetsleder, rådgiver eller har operativt ansvar. Ved å delta får du faglig påfyll, et sterkt nettverk og muligheten til å ligge i forkant av utviklingen i bransjen.
Det er ønskelig at medlemmene deler og bidrar aktivt med erfaringsutveksling med saker innenfor kvalitet og mattrygghet. Dette gjelder erfaringsdeling i nettverksoppgavene, samt faglige innlegg som er av interesse for medlemmene. Medlemmene kan også fremme forslag til saker/tema de ønsker belyst på samlinger. Forslag til tema sendes per e-post.
Regler og målsetning
Eurofins Kvalitetsnettverk skal være et trygt forum for næringen med hensyn på erfaringsutveksling og kompetanseheving innenfor kvalitet og mattrygghet.
Nettverkets hovedregel er «Chatham House Rule»: When a meeting, or part thereof, is held under the Chatham House Rule, participants are free to use the information received, but neither the identity nor the affiliation of the speaker(s), nor that of any other participant, may be revealed.
Nettverkets anses som et kompetansenettverk og medlemmene kan derfor ikke bruke nettverket som en salgskanal.
Fire årlige nettverkssamlinger
Det avholdes fire samlinger per år. Samlingene avholdes fysisk, med mulighet for digital tilstedeværelse via Teams.
Samlingene er en kombinasjon av faglig oppdatering, diskusjon og nettverksbygging. Du kan blant annet forvente:
- Foredrag med dagsaktuelle temaer som endringer i lover og forskrifter, revisjonsteknikker, matsvindel, allergenstyring, bærekraft og krisehåndtering
- Innlegg fra bransjeeksperter, som deler erfaringer og gir faglige perspektiver fra ulike deler av verdikjeden
- Praktiske caser og gruppearbeid, hvor deltakerne får diskutere og reflektere over utfordringer og muligheter i kvalitetsarbeidet
- Diskusjoner og erfaringsdeling, slik at du får konkrete innspill du kan ta med tilbake til egen arbeidshverdag
Bli medlem
Alle personer med kvalitetsansvar innenfor mattrygghet ønskes velkommen til vårt felles nettverk! Gjennom kunnskapsdeling og erfaringsutveksling skaper vi en tryggere og mer bærekraftig matforsyning.
Bli medlemKontakt
Har du spørsmål om kvalitetsnettverket eller har du saker du ønsker å få belyst på kommende samling, hører vi gjerne fra deg!
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
Tel: 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com
Nettverkets ledere
Eirin Schrøder
Business Unit Manager Chemistry • Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Eirin har lang erfaring med mattrygghet etter mer enn 20 år i bransjen. Eirin har jobbet i ulike produksjonsbedrifter, som for eksempel Stranda Spekemat, Maskinpakking og Orkla Health. Hos Eurofins, jobber Eirin som blant annet kursholder, rådgivning innen ulike tema rundt trygg mat, leder av Nettverksgruppe om Matkriminalitet og Eurofins Kvalitetsnettverk. I tillegg til at hun leder vår avdeling for kjemiske analyser.
Erlend Restad
Business Unit Manager Food Consulting • Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Erlend har lang erfaring med norske og internasjonale aktører innen næringsmidler gjennom sitt arbeid som kvalitetsleder i Vitux i over 9 år. Der har han blant annet bygget opp kvalitetssystemet og ledet bedriften til BRC-sertifiseringer i flere år. I Eurofins leder Erlend avdelingen Food Consulting og bistår daglig bedrifter innen mattrygghet og kvalitet gjennom rådgivning og kurs. Erlend er utdannet sivilingeniør i kjemi og bioteknologi fra NTNU.
Espen Lindseth
Senior rådgiver/revisjonsleder • Kiwa Kompetanse AS
Espen har 25 års praktisk erfaring innen ledelsessystemer for trygg mat. Han har erfaring både som kvalitetssjef for norske og internasjonale selskaper, og som revisor for akkreditert sertifisering i næringsmiddelindustrien. Han har også mange års erfaring som kurs- og foredragsholder innen fagområdet.
Elin Hansen
Senior Fagkonsulent Mattrygghet • Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
Elin Hansen har en mastergrad i bioteknologi fra NTNU og har bred erfaring innen kvalitetskontroll og mattrygghet. Hun har jobbet i Elopak, Biovotec og TINE, med fokus på HACCP, internrevisjoner og kontinuerlig forbedring. I dag bistår hun kunder med å identifisere forbedringsområder og implementere effektive kvalitetsrutiner.
Mattryggheten utfordres
Mattryggheten utfordres og utsettes stadig for nye farer. Eurofins Kvalitetsnettverk favner om alle som arbeider kvalitetsbevisst for å skape trygg mat. Vi har gjennom en årrekke erfart at flere virksomheter har like utfordringer. En viktig målsetning for nettverket er derfor å jobbe aktivt med å koble og utveksle kompetanse slik at vi står sterkere og blir tryggere i vår arbeidshverdag.
Som medlem i Eurofins Kvalitetsnettverk blir du del av et aktivt fellesskap av kvalitetsbevisste fagpersoner. Du vår verdifulle relasjoner og et profesjonelt støtteapparat du kan lene deg på i ditt daglige arbeid med kvalitetsstyring. Gjennom nettverket kan du sparre med bransjekolleger, diskutere aktuelle problemstillinger og utveksle kunnskap i hverdagen. Nettverket fasiliteres av Eurofins Food & Feed Testing Norway AS, men det er fellesskapet som driver utviklingen fremover. Temaer og aktiviteter formes av medlemmene selv, slik at innholdet alltid er relevant og nyttig.
Ingen kan skape trygg mat alene
Vi er alle en del av et felles økosystem og bærer alle et kollektivt ansvar for å dele, forbedre og utvikle nye løsninger for en fremtidsrettet matproduksjon. Uavhengig av om man jobber med sjømat, kjøtt, pakkematerialer eller meieriprodukter har vi samme målsetning. Vi ønsker å produsere, tilvirke, selge og konsumere trygg mat.
Når vi står sammen i dette arbeidet, vil vi nå vårt felles mål raskere og sikrere!