Eurofins Norge >> Nyheter Eurofins Norge >> Eurofins overtar Fishguard sine laboratorier

Eurofins overtar Fishguard sine laboratorier

Sidebar Image

Bakgrunn for overtakelsen er at Fishguard ønsker å fokusere på de akvakulturrelaterte satsningsområdene – Fiskehelse og Miljø. Eurofins er stolte over å kunne ta over Fishguard sine laboratorier, og dermed bli markedsledende innen analysetjenester til havbruksnæringen og næringsmiddelindustrien, med tilstedeværelse langs hele norskekysten.

Fishguard er i dag en av landets beste innen fiskehelse og miljø, men ser et betydelig potensiale for utvikling. Vi har sett oss nødt til å vurdere hvordan dette kan oppnås, og samtidig opprettholde et servicenivå og konkurransedyktig tjenestespekter innen mattrygghet og diagnostikk, sier daglig leder i Fishguard, Paal Christian Krüger. 

For å sikre riktig kompetanse blant de ansatte, søker nå Fishguard en opplæringsansvarlig til selskapet og flere fiskehelsebiologer og veterinærer, forteller Krüger.

Den beste til å videreføre

Det har vært dialog med flere aktører i forbindelse med avvikling av laboratorievirksomheten til Fishguard. Eurofins er valgt som viderefører av våre laboratorier ettersom de er den mest profesjonelle aktøren innen disse tjenestene i dag. Som Norges største, og markedsledende laboratorium innen analyser av miljø, næringsmidler, fôr, og landbruk er de det rette selskapet til å videreutvikle dagens Fishguard-laboratorier, konkluderer Krüger. 

Overtakelsen gjelder laboratorievirksomhetene i Bergen, Måløy, Leknes og Alta. Fishguard vil i fremtiden samarbeide tett med Eurofins, og således betrygger Krüger at Fishguards kunder vil få samme høye grad av service og kvalitet som i dag, i tillegg til et enda bredere spekter av analysetjenester.

Styrker tilstedeværelsen langs kysten

Ved oppkjøpet av Fishguard sine 4 laboratorier øker Eurofins sin tilstedeværelse langs norskekysten. Fra før har selskapet hovedkontor og laboratorium i Moss, og laboratorier i Oslo, Kristiansand, Klepp, Bergen, Ålesund, Trondheim og Sortland. Fishguard sine laboratorier er kjent for nøyaktige resultater, rask svartid, god veiledning og konkurransedyktige priser. Dette vil ikke endre seg når de nå kommer inn under vår paraply, sier daglig leder i Eurofins, Jon Ragnar Røed.

Eurofins i Norge er en del av den internasjonale laboratoriegruppen Eurofins Scientific som er verdensledende innen kjemiske, mikrobiologiske og sensoriske laboratorieanalyser. Eurofins Scientific har mer enn 25.000 ansatte fordelt på 250 avdelinger i 39 land.