Selger din virksomhet trygg softis?
Softis smaker godt i varmen, og hva hadde 17. mai vært uten softis? Men softis kan fort bli et høyrisikoprodukt. Softis kan lett bli forurenset med bakterier dersom bedriften har dårlige renholdsrutiner. Virksomheter som produserer og selger softis er ansvarlig for at isen har god kvalitet og er trygg å spise.
Grundig og hyppig rengjøring av softismaskinen, samt god håndhygiene er avgjørende for å unngå sykdomsfremkallende bakterier i softisen.
For å sikre at kundene får softis med god bakteriologisk kvalitet, er det viktig at virksomheter som produserer og selger softis kontrollerer sine hygienerutiner ved å ta prøver av softisen.
Kvalitetssikringen gjøres ved å utføre analyser for å verifisere at isen innehar den riktige kvaliteten. En slik kontroll bør utføres flere ganger i sesongen.
Eurofins tilbyr en analysepakke for kontroll av softis - inkludert i pakken er:
- Bruksanvisning for uttak av softisprøver
- Prøvetakingsenhet med alt man trenger av utstyr til prøvetaking
- Anbefalte analyseparametere (Aerobe mikroorganismer (totalt antall bakterier), Enterobacteriaceae, Bacillus cereus og Staphylococcus aureus)
- Analyserapport og et bevis på at dere har utført Softis-kontroll. Dette kan brukes som dokumentasjon overfor kunder
Kontakt oss for mer informasjon mat@eurofins.no