JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Eurofins Norge >> Nyheter >> Tilsyn med genmodifisering i mat, fôr og såvarer 2017

Tilsyn med genmodifisering i mat, fôr og såvarer 2017

Sidebar Image

GMO er i vinden og Eurofins arrangerer spennende fagdag med GMO som tema. Mattilsynet publiserte i sommer en rapport om «Genmodifisering i mat, fôr og såvarer» etter tilsyn gjennomført i 2017, hvor det ble funnet ulovlig innhold av GMO i noen produkter. I tillegg har EU-domstolen bestemt at nye gen-redigeringsmetoder defineres som genmodifisering og derfor omfattes av, også må følge GMO lovverket.

Eurofins arrangerer fagdag om GMO

Vi har samlet kompetanse for en faglig dag med GMO i fokus. Mattilsynet, Veterinærinstituttet, og Eurofins er foredragsholdere.

Se her for agenda og påmelding

Tilsynsrapporten fra Mattilsynet, «Genmodifisering i mat, fôr og såvarer», er en del av det årlige overvåkings- og kontrollprogrammet for genmodifisering. Det ble avdekket ulovlig innhold av genmodifisert materiale, men det presiseres at det er lav forekomst av ulovlige GMO varianter samt at mengden av de EU- godkjente GMO variantene som ble påvist i Norge er lave. Det er i Norge, nulltoleranse for GMO som ikke er godkjent i EU. Det har blitt fastslått at nye GMO metoder, også kjent som mutagenesis, nå må være i samsvar med GMO merking og godkjennelseslovgivningen i EU.

Ønsker du å utføre GMO analyser eller mer informasjon om våre analysemetoder, ta kontakt på mat@eurofins.no