JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Oppsummering 2025

Mattrygghet i fokus – dette gjorde vi i 2025 og dette skjer i 2026

Sidebar Image

Eurofins Food & Feed Testing Norway har som visjon å sikre mattrygghet fra hav og jord til bord. I 2025 har vi jobbet målrettet for å styrke mattryggheten i Norge gjennom våre analyser og rådgivning – og dette arbeidet fortsetter med full kraft i 2026.

Slik har vi styrket kompetansen i 2025

Mattrygghetsskolen
To nye kull startet opp på Mattrygghetsskolen, et unikt tilbud til industrien for å øke kompetansen innen mattrygghet, kvalitetskontroll og kvalitetsledelse. I september 2026 ser vi frem til å ønske enda et nytt kull velkommen til studieprogrammet vårt.

Kurs og opplæring
Vi har gjennomført en lang rekke av webinarer og kurs og stadig flere kunder etterspør vår kompetanse i form av internopplæring eller i prosjekter - alt dette bidrar til økt kunnskap i hele verdikjeden.

Se kurskalender

Vår kursportefølje med e-læringskurs innen mattrygghet
Et stort knippe av nye e-læringskurs er utviklet, og vi har tilgjengeliggjort flere av kursene på engelsk. Vi minner om vår pågående kampanje på e-læringskurs.

Dette ser vi frem mot i 2026

I 2026 legger vi opp til flere faglige møteplasser for kunnskapsdeling og dialog, der aktuelle temaer innen mattrygghet, regelverk og praksis står sentralt.

Fagdager

Det planlegges to gratis fagdager, som begge avholdes ved våre kompetansesentre:

  • Vitaminfagdag - Vejen, Danmark
  • Fagdag om kontaminanter - Graauw, Nederland

Webinarer

I løpet av 2025 vil vi tilby en serie faglige webinarer med fokus på regelverksutvikling, risiko og praktiske løsninger innen mattrygghet:

  • GMO - Risiko, regelverk og metoder
  • Mykotoksiner - Risiko, regelverk og kontroll
  • Helgenomsekvensering - Brukserfaringer fra matindustrien
  • Listeria - Verktøy for å imøtekomme nytt regelverk

Følg med i vår kurskalender

Nasjonale Nettverk

Vi fortsetter også arbeidet med å samle aktører i næringen gjennom nasjonale nettverk. Dette inkluderer både Nettverk mot matsvindel og Kvalitetsnettverket for kvalitetsledere og kvalitetsmedarbeidere, som bidrar til erfaringsutveksling og styrket kompetanse innen mattrygghet og kvalitetsarbeid.

Når regelverket skjerpes, står fagkompetansen sentralt

Fra 2026 skjerper EU regelverket for Listeria monocytogenes i spiseklar mat. Dette stiller økte krav til dokumentasjon, risikovurdering og løpende kontroll. Med vår fagkompetanse og brede analysetilbud kan vi støtte virksomheter i arbeidet med å møte de nye kravene på en strukturert og effektiv måte.

Nye helhetlige løsninger i kampen mot Listeria

Med lanseringen av PathoTrace, kombinert med målrettet arbeid innen stammebank og helgenomsekvensering, har vi styrket verktøykassen for håndtering og forebygging av Listeria og andre patogener. Løsningene videreutvikles kontinuerlig for å gi et bedre beslutningsgrunnlag og økt trygghet i arbeidet med mattrygghet.

Les mer om våre effektive metoder i kampen mot Listeria

Vi fortsetter å jobbe for økt mattrygghet i Norge – følg oss videre i 2026!

Vi ønsker å takke alle våre kunder og samarbeidspartnere for tillitten og samarbeidet i året som har gått. Det er gjennom tillit, faglig dialog og felles mål om mattrygghet at vi sammen skaper verdi – for bransjen, for forbrukerne og for samfunnet.

Med ønske om en riktig god jul og et godt nytt år!

God jul