JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> Rådgivning >> HACCP

Fareanalyse - HACCP

Hva er en fareanalyse?

Fareanalysen er en metode som benyttes for å finne ut hvilke farer det er særlig viktig å ha kontroll med i forbindelse med produksjon av næringsmidler. HACCP står for Hazard analysis and critical control points som oversatt til norsk er "Fareanalyse og kritiske styringspunkt". 
Det er et krav at alle som produserer mat gjør en vurdering av aktuelle farer i sin bedrift. I fareanalysen skal det foretas en vurdering av farer knyttet til produksjonen og finne ut hvilke tiltak som skal igangsettes for å kontrollere farene.

HACCP-arbeidet fører til et dokument, selve fareanalysen, som jevnlig skal revideres og oppdateres. Det er viktig at fareanalysen er et levende verktøy som brukes aktivt i den daglige driften. I arbeidet med HACCP er det en del forarbeid før man kan begynne på de 7 HACCP-prinsippene. Grunnforutsetninger kan defineres som alle rutiner som legger grunnlaget for god hygiene og produksjon av trygg mat.

Hvordan kan vi bistå?

Våre konsulenter har lang erfaring med HACCP. Vi bistår våre kunder med opplæring i HACCP, oppsett og gjennomgang av fareanalysen, og vi kan bistå med rådgivning på veien fra HACCP til prøvetakingsplan.

Vi tilbyr:

  • Bedriftsinterne kurs om HACCP - det kurset vi holder mest for kunder er nettopp kurs om HACCP
  • Oppsett av en fareanalyse, hvor vi sammen med kunde gjennomgår flytskjema, prosesstrinnene, avdekker farer og utfører risikovurdering og identifiserer potensielle kritiske styringspunkt
  • Gjennomgang av fareanalyse og hjelp til oppdatering 

Kontakt

Ta kontakt med oss for en uforpliktende prat, for å avdekke ditt behov slik at vi kan finne ut hvordan vi kan bistå deg på best mulig måte. 

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
Tel: 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com


E-læringskurs i HACCP

HACCP for alleHACCP for alle

HACCP i dybdenHACCP i dybden

Mer informasjon om HACCP