JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Kurs >> Holdbarhet

Holdbarhet (Kjemisk, mikrobiologisk og sensorisk)

Holdbarhet er et veiledende begrep for hvor lenge man kan oppbevare en matvare før den ikke lenger egner seg å spise. Holdbarheten på matvarer bestemmes av blant annet råvarekvalitet, produksjonsmetode, pakkemetode og lagringstemperatur. Produktets holdbarhet påvirkes av den kjemiske sammensetningen, mikrobiologisk status og vår opplevelse av produktet over tid. Næringsmidler skal ha en definert utløpsdato, enten «best før», «best før utgangen av» eller «siste forbruksdag».

Hvordan finner man produktets holdbarhet?

Få en introduksjon til de ulike faktorene som påvirker holdbarhetstiden - kjemi, mikrobiologi og sensorikk - og muligheten til å stille oppfølgingsspørsmål direkte til våre fagpersoner.

Innhold

  • Introduksjon og lovverk
  • Kjemisk holdbarhet – hvilke stoffer kan påvirke produktenes holdbarhet?
  • Mikrobiologisk holdbarhet – hvordan kan holdbarheten påvirkes av mikrobiologien i produktene?
  • Sensorisk holdbarhet – hvordan bestemmes holdbarheten ut fra vår sensoriske opplevelse? Og kan mikrobiologien og den kjemiske sammensetningen påvirke våre sanser?
  • Oppsummering
  • Spørsmål & svar

Tidspunkt

Neste kursdato er ikke satt. Meld deg på Eurofins Faginfo og få tilsendt invitasjon til kommende kurs. Se aktuelle kurs i vår kurskalender eller velg fra hele vår kursportefølje og sett sammen kurs etter egne behov.

Varighet

90 minutter - inkludert en pause og spørsmål og svar

Kontakt oss for mer informasjon

Eurofins Food & Feed Testing Norway AS
09450
mat@ftn.eurofins.com

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com