Grunnleggende sensorikk m/ grunnsmakstesting
Vårt kurs i sensorikk passer for deg som jobber med innkjøp av råvarer/ferdigvarer, feilsøking i produksjon av næringsmidler, kvalitetskontroll av næringsmidler og produktutvikling og/eller sensorisk bedømmelse og som ønsker en innføring i sensorikk, sensoriske metoder og bedømmelse av næringsmidler.
Kursinnhold
- Bruk av våre medfødte sanser; syn, lukt, smak og hørsel til sensorisk vurdering av næringsmiddel
- Innledning om grunnsmakene surt, søtt, salt, bittert og umami
- Grunnsmakstesting - bli kjent med egen tunge og de ulike grunnsmakene
- Teknikker for å lukte og smake best mulig
- Forslag til oppbygging av enkle testskjema
- De ulike sensoriske teknikker man kan bruke
- Gjennomføre en «triangeltest»
- Sensorisk profilering
- Kort om andre sensoriske metoder
Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne
- Forstå hvordan øyne, nese, munn og hørsel kan brukes som analyseredskap
- Planlegge/gjennomføre sensoriske analyser
- Velge riktige sensoriske metoder ut fra problemstilling
- Bruke sensorikk i hverdagen i egen bedrift for å få en bedre forståelse for egne produkter
Ingen spesielle forkunnskaper kreves.
Tidspunkt
Neste kursdato er ikke satt. Meld deg på Eurofins Faginfo og få tilsendt invitasjon til kommende kurs. Se aktuelle kurs i vår kurskalender eller velg fra hele vår kursportefølje og sett sammen kurs etter egne behov.
Les mer om sensoriske analyser