Optimalisering av omega-3 fettsyrer
I de siste årene har det blitt økt fokus rundt fettsyrer, og spesielt de marine Omega-3 fettsyrene, med EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) i fokus. Marine omega-3 fettsyrer har dokumentert positiv effekt på helse og benyttes som en essensiell ingrediens i forproduksjon og helsekostprodukter. Det er et underskudd av disse fettsyrene på verdensmarkedet, noe som øker verdensmarkedsprisene.
For å kunne optimalisere fettsyreinnholdet i for eksempel fôr og kosttilskudd, er det viktig å vite det faktiske innholdet av omega-3 fettsyrene. Det finnes ulike måter å oppgi fettsyreinnholdet i produkter på, og vanligvis oppgir man i Arealprosent (A%) og kvantitativt i for eksempel g/100g. Det finnes imidlertid muligheter til å beregne fra A% til g/100g. Denne omregningen vil imidlertid faktisk overestimere mengde EPA og DHA .
På bakgrunn av dette har vi utført en optimalisering av kvantitative analyser av omega-3 fettsyrer på basis.
Les mer om resultater fra optimaliseringen som er utført her.