JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Optimalisering av omega-3 fettsyrer

Optimalisering av omega-3 fettsyrer

Sidebar Image

I de siste årene har det blitt økt fokus rundt fettsyrer, og spesielt de marine Omega-3 fettsyrene, med EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) i fokus. Marine omega-3 fettsyrer har dokumentert positiv effekt på helse og benyttes som en essensiell ingrediens i forproduksjon og helsekostprodukter. Det er et underskudd av disse fettsyrene på verdensmarkedet, noe som øker verdensmarkedsprisene.

For å kunne optimalisere fettsyreinnholdet i for eksempel fôr og kosttilskudd, er det viktig å vite det faktiske innholdet av omega-3 fettsyrene. Det finnes ulike måter å oppgi fettsyreinnholdet i produkter på, og vanligvis oppgir man i Arealprosent (A%) og kvantitativt i for eksempel g/100g. Det finnes imidlertid muligheter til å beregne fra A% til g/100g. Denne omregningen vil imidlertid faktisk overestimere mengde EPA og DHA .

På bakgrunn av dette har vi utført en optimalisering av kvantitative analyser av omega-3 fettsyrer på basis.

Les mer om resultater fra optimaliseringen som er utført her.