JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Kjemiske analyser >> Allergener >> Analyser

Analyser av allergener

Sidebar Image

Det er i dag et lovpålagt krav om merking av 14 allergener og produkter fremstilt av disse, på innpakningen av matvarer der disse inngår. De 14 merkepliktige allergenene i Norge (og EU) finner du her

Det finnes ulike metoder for påvisning av allergener i mat. Alle analysene utføres i henhold til gjeldende forskrifter. Det finnes ulike metoder for påvisning av allergener i mat avhengig av matriks. Den mest brukte teknikken er immunoassayteknikken ELISA. Denne påviser ulike proteiner. En annen mye brukt teknikk er PCR som påviser DNA fra ulike arter. Andre teknikker benyttes også, og det utvikles kontinuerlige nye analysemetoder for allergener. 

Hva kan vi hjelpe med?

Eurofins Food & Feed Testing Norway AS tilbyr et omfattende analyseutvalg for påvisning av allergener ihht. kravene i dagens regelverk. Vi tilbyr immunologiske, molekylærbiologiske, enzymatiske og kjemiske metoder. 

Les mer om allergener