JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Kurs >> Matbåren sykdom

Webkurs - Matbåren sykdom - Når vi blir syke av maten vi spiser

Hva er matbåren sykdom og hvorfor blir vi syke?

De fleste som blir matforgiftet, tror det er det siste måltidet de spiste som er årsaken til sykdommen. Men dette er som regel ikke tilfellet. Hvordan kan din bedrift bevare et godt omdømme selv når uhellet er ute? Ulike bakterier har avanserte strategier for å forårsake sykdom. Lær mer om hvordan bakterier klarer å etablere seg og skape sykdom hos mennesker. Hva er forskjellen på næringsmiddelbårne infeksjoner og forgiftninger? Her får du en gjennomgang av ulike sykdomsframkallende matbårne bakterier som er aktuelle i Norge (både toksin-produserende bakterier, spore-dannende bakterier og ulike vegetative bakterier involvert i infeksjoner) med eksempler fra utbrudd i nyere tid.

Innhold

  • Viktigheten av et godt omdømme som produsent av mat
  • Hva er matbåren sykdom og hvorfor blir vi syke?
  • Forskjellen på næringsmiddelbårne infeksjoner og forgiftninger
  • Gjennomgang av ulike grupper bakterier som forårsaker næringsmiddelbårne infeksjoner med eksempler på utbrudd i nyere tid
  • Spørsmål og svar

Alt dette blir dekket i dette webkurset med våre erfarne mikrobiologer: Cecilie From og Hildegunn Iversen.

Tidspunkt

Onsdag 6. september kl. 10:00-11:15
Inkludert spørsmål og svar fra deltakerne

Påmelding

Klikk her for påmelding

 

Foredragsholdere

Hildegunn Iversen

Hildegunn Iversen

Senior Fagkonsulent Mattrygghet

Hildegunn har en master i mattrygghet og en doktorgrad innenfor mikrobiologi fra NMBU. Hun har bakgrunn som forsker innen feltet Enterohemorrhagisk E. coli (EHEC) og som konsulent hos Senter for mattrygghet. I tillegg har hun vært bedrifts- og KSL-revisor på oppdrag fra Stiftelsen Norsk Mat.

Cecilie From

Cecilie From

Business Unit Manager Microbiology

Cecilie er utdannet veterinær og har en doktorgrad i mattrygghet. Hun har bakgrunn som forsker ved Norges veterinærhøgskole (nå NMBU - Veterinærhøgskolen), Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi (forskningsfelt: sporedannende bakterier og germinering) og i Senter for mattrygghet. Cecilie har jobbet syv år som kvalitetssjef i næringsmiddelindustrien før hun ble leder for de mikrobiologiske laboratoriene våre norske selskaper i 2019.

Kontakt oss for mer informasjon

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com