Grunnleggende mikrobiologi og prøvetaking
Vårt kurs i grunnleggende mikrobiologi og prøvetaking passer for alle som jobber med produksjon eller tillaging av alle typer næringsmidler – fra produksjonsmedarbeider til kvalitetsansvarlige- som ønsker en innføring i generell mikrobiologi, regelverk og prøvetaking til mikrobiologisk analyse.
Kursinnhold
- Grunnleggende mikrobiologi
- Mikroorganismer og næringsmidler
- Mattrygghet og hygiene, prinsipper
- Kjennskap til smittekilder
- Formålet med prøvetaking, Prosedyre NMKL 12
- Prøvetaking ihht. Standarder og lovgivning
- Hva slags prøver skal tas ut ?
- Hvordan skal prøver tas ut ? - Prøvetaking i praksis
Etter gjennomført kurs skal deltakerne kunne
- Generelt om faget mikrobiologi
- Grunnleggende prinsipper for mattrygghet og hygiene
- Forstå forordning 2073 og hvordan lese mikrobiologiske kriterier
- Hvilke regler og forskrifter som ligger bak riktig prøvetaking, slik at det fører til riktig prøvetaking i praksis
- Planlegge/gjennomføre uttak av prøver til analyse
Ingen spesielle forkunnskaper kreves
Tidspunkt
Neste kursdato er ikke satt. Meld deg på Eurofins Faginfo og få tilsendt invitasjon til kommende kurs. Se aktuelle kurs i vår kurskalender eller velg fra hele vår kursportefølje og sett sammen kurs etter egne behov.
Les mer om bedriftsinterne modulkurs.
Kursavgift
Kursavgift:
Kursavgiften dekker lunsj og kursmateriell
Ta kontakt for mer informasjon
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com