JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Biotech North

Biotech North

Sidebar Image

I september deltok Eurofins Food & Feed Testing på Biotech North og Cod Cluster sin klyngesamling som ble arrangert i Tromsø. Arrangementet hadde over 80 deltakere fra blant annet industri og forskning.

Fokuset var på (rest)råstoff og høyverdig utnyttelse av hele fisken. Overskriften for samlingen var derfor «Gode hoder sammen for økt utnyttelse av råstoff». Årets klyngesamling ble arrangert for tredje år på rad.

Foredragsholdere med ulik bakgrunn og fra et bredt spekter deltok, herunder representanter fra nærings- og fiskeridepartementet, universitet i Tromsø, Norges Råfisklag, forskningsinstitusjoner og industrien. 

Sentrale tema var: Hvordan tenke sirkulærøkonomi, bærekraft, utviklingstrender og fremtidige muligheter. Vi fikk også et lite innblikk i hva som skjer i næringen.  

Biotech North er en klyngeorganisasjon som betjener bioteknologi og biomarin sektor i hele den nordlige delen av landet.

Cod Cluster, Nasjonal hvitfiskklynge. Hovedfokus er på torsk, sei og hyse som bærekraftige ressurser for fiskeflåten, som råstoff til fiskeforedlings- og restråstoffindustrien, og som sunn mat til verdens befolkning.

Kontakt

Ta kontakt for en fagprat om restråstoff og hva Eurofins kan bidra med!

Gjermund Vogt
Project Manager Chemistry/Fagsjef Kjemi
+47 901 13 289
Gjermund.Vogt@ftn.eurofins.com

Siv-Heidi Henriksen
Key Account Manager Nord-Norge
Region Nord Norge
+47 469 60 443
Siv-Heidi.Henriksen@ftn.eurofins.com