JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Eurofins lanserer analyse av PAH med lavere kvantifiseringsgrense

Eurofins lanserer analyse av PAH med lavere kvantifiseringsgrense

Sidebar Image

Polysykliske aromatiske hydrokarboner (PAH) er en gruppe organiske komponenter som er klassifisert som kreftfremkallende og skadelig for arvestoffet.

Mat kan være forurenset via luft, jord, vann og sedimenter. Det er hovedsakelig sjømat som er utsatt for slik forurensning, så vel som dyrket plantemateriale påvirket av miljøet (trafikk, varme og kraftstasjoner, industriområder og andre). For eksempel kan forurensning av vegetabilske oljer med PAH være et resultat av oljefrøets kontakt med forbrenningsrøyk under tørking. PAH dannes også ved prosessering, for eksempel ved røyking, tørking, steking og grilling.

I forordning EU 1881/2006 har det siden 2012 eksistert grenseverdier for markørsubstans benzo[a]pyrene samt for summen av "PAH4" for et bredt utvalg produkter. Grenseverdiene er fastsatt for oljer/fett, røykt kjøtt, fisk og musling, kakaobønner og avledete produkter, kokosnøttolje og næringsmidler til spesielle medisinske formål, spedbarn og småbarn.

Du kan lese mer om PAH på Mattilsynets nettsider

På grunn av etterspørsel i markedet, kan vi nå tilby analysepakker med kvalifiseringsgrenser (LOQ) som er 2 – 5 ganger lavere enn de eksisterende. Analysepakkene Eurofins tilbyr i dag tilfredsstiller grenseverdiene i dagens regelverk, men de nye analysepakkene vil rapporteres med en lavere LOQ.

Prisen på de nye analysepakkene vil være noe høyere, og vil kunne tilbys som en erstatning hvis ønskelig.

Ta kontakt med oss på mat@eurofins.no dersom du ønsker et pristilbud og/eller endring i ditt tilbud.