JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Eurofins og Havlandet Forskningslaboratorium inngår avtale

Pressemelding 03.02.2020

Sidebar Image

Eurofins og Havlandet Forskningslaboratorium inngår avtale og utvikler kompetansesenter for Havbruk

Eurofins Scientific kjøper seg inn i Havlandet Forskningslaboratorium (HFL), og sammen skal de bygge opp et kompetansesenter for havbruk, fôranalyser, medisinanalyser, fiskehelse og forskning i Florø.

Eurofins blir majoritetseiere samtidig som det nye navnet på selskapet blir Eurofins Havlandet AS. Selskapet vil fortsatt ha hovedbase i de nye lokalene til HFL på Fjord Base i Florø. Aktiviteten ved Eurofins sine avdelinger i Måløy og Kristiansund vil bli overført til selskapet. Quynh Le, daglig leder i HFL, vil fortsette som leder for selskapet.

Bakgrunnen for samarbeidet er at HFL har opparbeidet høy kompetanse innen medisin, fôr og fiskehelse. Gjennom dette samarbeidet vil Eurofins kunne øke tilbudet til kundene og utføre flere analyser i Norge. Analyser vil flyttes til det nye kompetansesenteret, og samarbeidet vil gi flere arbeidsplasser i Florø.

Eurofins Scientific har i dag omtrent 45.000 ansatte i 47 land. Eurofins er et internasjonalt konsern som tilbyr et unikt utvalg av analysetjenester som har en direkte positiv innvirkning på liv, helse og miljø for et vidt spekter av bransjer. Eurofins i Norge har totalt mer enn 200 ansatte, hovedkontor i Moss samt laboratorier i Oslo, Kristiansand, Klepp, Bergen, Måløy, Ålesund, Kristiansund, Trondheim, Sortland og Alta.

HFL sin kjerneaktivitet består av våtkjemiske og mikrobiologiske analyser. De kjemiske analysene uføres hovedsakelig på ferdig fiskefôr, legemidler til oppdrettsfisk og råvarer som inngår i fiskefôr, samt laks og ørret. Det blir også utført fysiske analyser på fiskefôr og råvarer. HFL tilbyr i dag konsulenttjenester og prosjektdeltagelse innen områdene: mattrygghet, hygiene, prosessanalyser, produktkvalitet og rapportdesign/statistikk.

Eurofins har i dag et vidt spekter av analyser innen havbruk og den marine sektor. «Samarbeidet med HFL vil styrke våre utviklingsmuligheter, og gi en base for vår satsing inn mot den blå næring. Dette er et marked i stor utvikling og hvor Norge er verdensledende. HFL har lang erfaring og høy kompetanse, og vil bli en god partner i vårt videre arbeid», sier Jon Ragnar Røed, adm direktør i Eurofins Food & Feed Testing Norway AS.

«Dette er veldig positivt, og vi ser fram til at HFL i Florø kan utvikle seg til å bli et nasjonalt kompetansesenter for den marine næringen», sier Quynh Le, daglig leder i HFL.

Eurofins Scientific er et internasjonalt konsern som tilbyr et unikt utvalg av analysetjenester som påvirker liv, helse og miljø for et vidt spekter av bransjer. Gruppen anses å være verdensledende innen mat, miljø og farmasøytiske produkttester samt innen agrovitenskap. Gruppen er også en av de globale uavhengige markedslederne av visse analyser og laboratorietjenester innen genomikk, farmakologi, rettsmedisin, CDMO, avanserte materialvitenskap og som støtte for kliniske studier. I tillegg er Eurofins en av de viktigste fremvoksende aktørene innen klinisk diagnostisk testing i Europa og USA. I 2018 hadde Eurofins 4,2 milliarder euro i omsetning, inkludert oppkjøp, fra våre 800 laboratorier i 47 land. Konsernet sysselsetter omtrent 45.000 ansatte.