JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Fremmedkim analyse og matriks

Fremmedkim analyse og matriks

Sidebar Image

Standarden ISO 13559, som vi benytter til vår akkrediterte analyse, omfatter bare analyse av fremmedkim i smør, fermenterte melkeprodukter og fersk ost. Analysen Fremmedkim brukes til analyser av kontaminerende mikroorganismer i melkeprodukter. Det betyr at man analyserer kimtall (aerobe mikroorganismer) uten at analysen fanger opp melkesyrebakterier som er en naturlig del av produktet.

Tradisjonelt har Eurofins etter ønske fra kunder også analysert for fremmedkim i andre produkter som f. eks kjøttdeig eller baguetter med ost og skinke. Analyse av disse matriksene vil utgå da akkreditering ikke omfatter dette.

Fremover kommer analyse for fremmedkim kun til å bli utført for de produktene som dekkes av ISO 13559. For analyser av andre produkter anbefaler vi våre kunder å analysere for aerobe mikroorganismer og melkesyrebakterier. Det vil gi et godt bilde på andelen melkesyrebakterier i kimtallet.