JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Softis

Selger din virksomhet trygg softis?

Sidebar Image

Softismaskiner er potensielle bakteriebomber og det er den som selger softis som er ansvarlig for at produktene er trygge og har god bakteriologisk kvalitet. Det er derfor viktig med gode rutiner for renhold av softismaskinen samt grundig opplæring av ansatte i personlig hygiene og i aktuelle renholdsrutiner.

Softis om sommeren

Softis er et risikoprodukt som lett kan bli forurenset med bakterier dersom hygienen ikke er godt ivaretatt. Det er óg viktig med god hygiene hos ansatte som håndterer produktet. Foretak som selger softis er ansvarlig for at produktene som selges er trygge og har god bakteriologisk kvalitet. God og grundig rengjøring av softismaskinen må til for å forebygge at softisen skal bli kontaminert med sykdomsframkallende bakterier. Softis er et melkeprodukt der bakterier overlever om produktet skulle bli forurenset. Softis selges ofte på små utsalgssteder der det kun er enkel tilberedning av mat. Det er viktig at ansatte gjennomgår en grundig opplæring i hygiene og renhold selv om utsalgsstedet i utgangspunktet har enkel tilberedning av mat. På ekstra varme dager kan det være aktuelt å øke frekvensen på renholdet av maskinene for å forebygge at produktet blir forurenset grunnet dårlige renholdsrutiner. Det er også viktig å ta jevnlige prøver av softisen for å kontrollere at hygienerutinene i foretaket fungerer etter planen.

Analyser/Hva kan vi tilby

Eurofins Food & Feed Testing Norway AS kan tilby analyser for dine produkter. For mer informasjon om testing av softis, ta kontakt med Eurofins Food & Feed Testing Norway AS.

Kilder