JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Utbrudd av patogener knyttet til spiseklar ferdigkuttet melon

Utbrudd av patogener knyttet til spiseklar ferdigkuttet melon

Sidebar Image

Det er naturlig å tenke at frukt med skall er trygt å spise, men de senere år er det rapportert om flere utbrudd i utlandet forårsaket av melon kontaminert med Salmonella og E. coli. Andre året på rad meldes det nå om Salmonella-utbrudd knyttet til ulike typer ferdigkuttet melon i USA. Så langt er 117 personer rapportert syke i årets utbrudd. Melon er en frukt som importeres fra varmere land der det er større forekomst av sykdomsfremkallende bakterier. Melon ligger ofte ute under åpen himmel og fraktes uten emballasje før den tas rett inn til oppdeling og konsum. Skallet på en melon er et perfekt sted for bakterier å feste seg, og kryssforurensning til melonkjøtt er sannsynlig. Melonkjøtt har høyt vann- og sukkerinnhold, samt nær nøytral pH, noe som gjør melonkjøtt til et godt vekstmedium for bakterier. Mattilsynet stiller krav til at detaljister som kutter opp melon skal ha gode hygienerutiner og at ferdigkuttet melon skal lagres ved 4°C eller lavere.

Kontakt oss på KundesenterMikroMatMoss@eurofins.no for informasjon eller konsultasjon om patogen analyser