Webkurs - risikobasert prøvetaking
I samarbeid med Lilleborg inviterer vi til webinar om risikobasert prøvetaking, som er et viktig verktøy for å sikre trygg mat.
Kurset passer for alle som jobber i matproduksjon og er involvert i HACCP og prøvetakingsplaner. Kurset vil ta en gjennomgang av aktuelle matbårne sykdomsframkallende bakterier og betraktninger rundt oppsett av prøvetakingsplan. Det vil bli diskutert hva man gjør ved funn av sykdomsframkallende bakterier i produksjonen (fokusområde: Listeria). I dette kurset får man også en innføring i helgenomsekvensering og hvilke muligheter denne teknologien gir.
Innhold
DEL 1: (Eurofins)
- Grunnleggende mikrobiologi (Forekomst – Vekstvilkår – Etablering - Konsekvens)
- Salmonella, E. coli, Listeria, S. aureus, B. cereus og C. perfringens
DEL 2: (Eurofins)
- Prøvetakingsplaner – generelt
- Hvorfor prøvetaking? – lovverk og verifisering
- Etablere risikobaserte prøvetakingsplaner (råvarer, produksjon, praksis, aktuelle farer)
- Prøvetaking – noen metoder (hygienisk og representativ prøvetaking)
DEL 3: (Lilleborg)
- Ved funn av Listeria monocytogene – hva skjer da?
- Beredskapsplan – avdekke årsaken – sette inn preventive varige tiltak
- Forebyggende arbeid: Vi setter fokus på de viktigste punktene
DEL 4: (Eurofins)
- Helgenomsekvensering – fremtiden?
- Pathotracker Spørsmål og svar – 5 minutter
Praktisk informasjon
Tidspunkt: 12:00-15:00 Torsdag 15. september
Hvor: Webkurs Pris: Kr. 1990,- per pers
Påmeldingsfrist: 9. september