JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Webkurs - risikobasert prøvetaking

Webkurs - risikobasert prøvetaking

Sidebar Image

I samarbeid med Lilleborg inviterer vi til webinar om risikobasert prøvetaking, som er et viktig verktøy for å sikre trygg mat.

Kurset passer for alle som jobber i matproduksjon og er involvert i HACCP og prøvetakingsplaner. Kurset vil ta en gjennomgang av aktuelle matbårne sykdomsframkallende bakterier og betraktninger rundt oppsett av prøvetakingsplan. Det vil bli diskutert hva man gjør ved funn av sykdomsframkallende bakterier i produksjonen (fokusområde: Listeria). I dette kurset får man også en innføring i helgenomsekvensering og hvilke muligheter denne teknologien gir.

Innhold

DEL 1: (Eurofins)

  • Grunnleggende mikrobiologi (Forekomst – Vekstvilkår – Etablering - Konsekvens)
  • Salmonella, E. coli, Listeria, S. aureus, B. cereus og C. perfringens

DEL 2: (Eurofins)

  • Prøvetakingsplaner – generelt
  • Hvorfor prøvetaking? – lovverk og verifisering
  • Etablere risikobaserte prøvetakingsplaner (råvarer, produksjon, praksis, aktuelle farer)
  • Prøvetaking – noen metoder (hygienisk og representativ prøvetaking)

DEL 3: (Lilleborg)

  • Ved funn av Listeria monocytogene – hva skjer da?
  • Beredskapsplan – avdekke årsaken – sette inn preventive varige tiltak
  • Forebyggende arbeid: Vi setter fokus på de viktigste punktene

DEL 4: (Eurofins)

  • Helgenomsekvensering – fremtiden?
  • Pathotracker Spørsmål og svar – 5 minutter

Praktisk informasjon

Tidspunkt: 12:00-15:00 Torsdag 15. september

Hvor: Webkurs Pris: Kr. 1990,- per pers

Påmeldingsfrist: 9. september

Klikk her for påmelding