JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Kurs >> Sporedannende bakterier i mat

WEBINAR - Sporedannende bakterier i mat

Få mer kunnskap om de vanligste sporedannende bakeriene i Bacillus og Clostridie-slekten, hvorfor disse bakteriene kan representere en utfordring i din produksjon og hvordan du kan legge opp dine prosesser for å unngå dette.

De overlever det meste og er tøffere enn de fleste! Oppbygging av sporedannende bakterier i et produksjonsmiljø og utfordringene som følger kan være en hard nøtt å knekke. Hvor kommer disse bakteriene fra, og hvilke farer representerer de for mattryggheten? Hva gjør sporer så resistente og hvilke strategier kan vi bruke for å forhindre eller bli kvitt et sporeproblem?

Dette webinaret passer for deg som ønsker mer kunnskap om bakteriesporer og hvordan du kan hindre at sporedannende bakterier blir en utfordring i egen produksjon.

Etter webinaret er det avsatt 15 minutter til spørsmål. For å sikre at vi får besvart alle spørsmål er maksimalt deltagerantall satt til 30.

Innhold

Del 1:

  • Hva er en sporedanner
  • Den fantastiske bakteriesporen
  • Sporulering – En trygg havn
  • Germinering – Ut av dvalen

Del 2

  • Sporedannende bakterier i mat
  • Bacillus
  • Clostridium

Del 3

Hva er utfordringene med sporedannere, og hvordan kan vi bekjempe dem?

Tidspunkt

Neste kursdato er ikke satt. Meld deg på Eurofins Faginfo og få tilsendt invitasjon til kommende kurs. Se aktuelle kurs i vår kurskalender eller velg fra hele vår kursportefølje og sett sammen kurs etter egne behov.
Les mer om bedriftsinterne modulkurs.

Varighet

2 timer (inkludert spørsmål og svar fra deltakerne)

Pris

Foredragsholder

Cecilie From

Cecilie From

Business Unit Manager Microbiology

Cecilie er utdannet veterinær og har en doktorgrad i mattrygghet. Hun har bakgrunn som forsker ved Norges veterinærhøgskole (nå NMBU - Veterinærhøgskolen), Institutt for mattrygghet og infeksjonsbiologi (forskningsfelt: sporedannende bakterier og germinering) og i Senter for mattrygghet. Cecilie har jobbet syv år som kvalitetssjef i næringsmiddelindustrien før hun ble leder for de mikrobiologiske laboratoriene i våre norske selskaper i 2019.

Kontakt oss for mer informasjon

Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
+47 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com