JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food & Feed Testing >> Nyheter >> Ny versjon av BRCGS lansert 1. august 2022!

Ny versjon av BRCGS lansert 1. august 2022!

Sidebar Image

I 2022, 1. august, ble versjon 9 av BRCGS standard for næringsmiddeltrygghet, BRCGS Food Safety, lansert. Siden første versjon av standarden i 1998, har den hatt en definerende rolle med å sette opp kvalitetskravene i næringsmiddelindustrien, med over 22000 sertifiserte fabrikker i mer enn 130 land. Standarden er internasjonalt anerkjent av GFSI, på lik linje med FSSC22000, SQF, IFS, med flere.
Revisjoner etter versjon 9 vil starte fra og med 1. februar 2023. 
 

Den nye versjonen av standarden styrker kravene til mattrygghet innen flere områder, som blant annet: 

  • Etablering av mattrygghets- og kvalitetskultur 
  • Oppdatering av HACCP-kravene i henhold til oppdatert versjon av Codex 
  • Internrevisjoner og leverandørvurderinger 
  • Produksjonsutstyr med tanke på innkjøp og eksisterende utstyr (blant annet større fokus på matkontaktmaterialer og hvilke krav som stilles) 
  • Fôr, kjæledyrsfôr og biprodukter
  • Validering 
  • Soner 
  • Handelsvarer 

I tillegg til dette er det oppdateringer i krav om selve revisjonen. Det åpnes nå for det som heter «blended audits» som vil si at dokumentasjonsgjennomgangen kan gjennomføres via videomøte (for eksempel Teams eller Zoom), mens den fysiske revisjonen nedskaleres til å kun gjennomgå det praktiske på fabrikken. Dette gjelder ikke ved førstegangsrevisjon: da skal alltid hele revisjonen utføres på fabrikk. I tillegg er det nå krav om at hver tredje revisjon skal være uannonsert (dette gjelder for alle, selv om man har valgt annonsert revisjonsprogram).

Ønsker du å lære mer om endringene samt å være forberedt til revisjoner i henhold til versjon 9, meld deg på vårt frokostseminar 22. september på teams. Frokostseminaret egner seg for deltakere som har noe bakgrunnskunnskap fra før om versjon 8 av standarden.  

For dere som ikke har så mye erfaring fra BRC tidligere, eller ønsker mer dyptgående kunnskap om standarden, anbefaler vi vårt fysiske heldagskurs 27. oktober i Oslo.