JavaScript is disabled. Please enable to continue!

Mobile search icon
Food Consulting >> Holdbarhet >> Holdbarhet - Lovverk og nyttige linker

Holdbarhet - Lovverk og nyttige linker

Sidebar Image

Det er ulike lovverk og guidelines knyttet til holdbarhet. I følge Mattilsynet er følgende regelverk relevante: 

Matinformasjonsforskriften ​
Matloven​ - Lov om matproduksjon og mattrygghet mv.
Næringsmiddelhygieneforskriften - Forskrift om næringsmiddelhygiene
Animaliehygieneforskriften​ - Forskrift om særlige hygieneregler for næringsmidler av animalsk opprinnelse
Forskrift om matpoteter
Forskrift om merking og omsetning av fôrvarer

 

EFSA har laget en egen veileder for hvordan produkter skal datomerkes​: ​Guidance on date marking and related food information: part 1 (date marking).

Oppdatering/høring matinformasjonsforskriften:
https://ec.europa.eu/info/law/better-regulation/have-your-say/initiatives/12749-Food-labelling-revision-of-rules-on-information-provided-to-consumers_en