Løft kompetansen med skreddersydde kurs for trygg matproduksjon
Ønsker dere å styrke mattryggheten og fagkompetansen internt? Våre bedriftsinterne kurs gir dere akkurat det – vi leverer skreddersydd opplæring, og vi kommer til dere!
Våre kurs kombinerer faglig tyngde med praktisk relevans, og kan tilpasses deres behov – enten dere ønsker et spesifikt tema eller en helhetlig opplæringspakke. Vi kommer til dere og sørger for at innholdet er relevant for deres produksjon, rutiner og utfordringer. Tilbakemeldingene er svært gode – deltakerne opplever kursene som relevante, engasjerende og direkte nyttige i arbeidshverdagen.
Fordelene for din bedrift:
- Skreddersydd innhold tilpasset deres produksjon og utfordringer
- Ingen reise – vi kommer til dere!
- Vi tilbyr fysiske, digitale eller hybride kurs
- Engasjerende foredragsholdere
- Praktisk og faglig oppdatert undervisning
- Mulighet for både standard og spesialtilpassede kurs
Kontakt
Ta kontakt med oss i dag for en uforpliktende prat om hvordan vi kan bidra til å styrke kompetansen i din bedrift. Sammen skaper vi en tryggere og mer effektiv matproduksjon!
Food Consulting
Mattrygghetskonsulenter
Tel: 480 66 771
foodconsulting@ftn.eurofins.com
Eksempler bedriftsinterne kurs avholdt hos kunde:
HACCP
Lær hvordan du sikrer trygg mat i din bedrift!
Kurset gir virksomheten en grundig forståelse av HACCP-prinsippene og praktiske verktøy for å implementere dem i arbeidshverdagen. Vi tar utgangspunkt i virksomhetens egen drift og jobber sammen med deltakerne for å sikre at prinsippene settes ut i praksis. Innholdet er i samsvar med kravene i regelverket og Codex Alimentarius. Etter gjennomført kurs vil deltakerne være viktige bidragsytere til å styrke mattryggheten i bedriften.
Trygg mat og hygiene
Praktisk kunnskap for daglig drift
Kurset setter søkelys på hvordan virksomheten kan bygge en sterk matkultur. Vi går gjennom virksomhetens egne rutiner og gir deltakerne kunnskap om hygiene, HACCP og effektiv avvikshåndtering. Gjennom dialog og praktiske eksempler ser vi på hvordan dagens praksis kan forbedres, slik at hele virksomheten jobber mot målet om trygg mat.
Sensorikk
Forstå og forbedre smak, lukt og kvalitet
Gjennom dette kurset tilbys en unik mulighet til å øke deltagernes sensoriske kunnskap. Vi utforsker de fem grunnsmakene og hvordan alle sansene påvirker smaksopplevelsen. Gjennom praktiske øvelser vil deltagerne lære å bruke sensorikk for å utvikle og forbedre produktkvalitet
Regelverk
Oversikt og forståelse av gjeldende krav
Kurset gir en praktisk innføring i de viktigste forskriftene som gjelder for virksomheten. Sammen med deltakerne ser vi på hvordan kravene påvirker deres hverdag, og hvordan de kan finne frem i regelverket for å få oversikt over hvilke bestemmelser som gjelder for bedriften.
Våre kurs
                                         Trygg mat-kultur
                                                                            Trygg mat-kultur 
                                    
                                        
                                            Hva er egentlig Food Safety Culture?
                                        
                                        
                                    
Det stilles stadig strengere krav gjennom mattrygghetsstandarder. Få tips til hvordan du kan få med hele virksomheten mot felles mål.
Les mer
                                         Allergener og allergenhåndtering
                                                                            Allergener og allergenhåndtering 
                                    
                                        
                                            Matvareallergier har blitt en stor helserisiko
                                        
                                        
                                    
Få en introduksjon om temaet allergener og hvorfor det er viktig å ha kontroll med allergener i produksjonsmiljø, storkjøkken og frembud av mat. 
Les mer
                                         Analyseresultater, tolkning og trending
                                                                            Analyseresultater, tolkning og trending 
                                    
                                        
                                            Få mer kunnskap om analysesertifikatet du mottar etter analyser
                                        
                                        
                                    
Mange opplever at analysesertifikatet er bare "bokstaver og tegn" - lær å tolke det.
Les mer
                                         Beredskapstrening
                                                                            Beredskapstrening 
                                    
                                        
                                            Hva gjør man når uhellet er ute?
                                        
                                        
                                    
Lær om viktigheten av å trene på beredskap, sette opp et beredskapsteam, gjennomføre sporbarhetstester og få tips til hvordan man kan trene på beredskap i egen bedrift.
Les mer
                                         BRC - BRCGS Food Safety Versjon 9
                                                                            BRC - BRCGS Food Safety Versjon 9 
                                    
                                        
                                            Ny standard betyr nye krav og oppdateringer
                                        
                                        
                                    
Få en introduksjon til standardens sentrale krav og tips til hvordan kravene kan løses i versjon 9 av BRCGS Food Safety.
Les mer
                                         E. coli
                                                                            E. coli 
                                    
                                        
                                            Er alle E. coli-bakterier farlige?
                                        
                                        
                                    
Bli bedre kjent med den sykdomsframkallende bakterien E. coli som kan føre til helsefare i Norge.
Les mer
                                         Fett og oljer
                                                                            Fett og oljer 
                                    
                                        
                                            Ett fett?
                                        
                                        
                                    
Lær om kjemien bak fett og oljer, og få en kort kjemisk forståelse av disse. 
Les mer
                                         Food Fraud & Food Defence
                                                                            Food Fraud & Food Defence 
                                    
                                        
                                            Hva er matsvindel og hvordan påvirker det oss?
                                        
                                        
                                    
Vi setter søkelyset på det viktige arbeidet med å opprette og utføre forebygging av matsvindel, og food defence.
Les mer
                                         FSSC 22000
                                                                            FSSC 22000 
                                    
                                        
                                            Hvordan holde liv i, og forenkle systemene rundt sertifisering?
                                        
                                        
                                    
Vi belyser viktige krav og gir eksempler på løsninger. Kurset egner seg godt for kvalitetsledere og medlemmer av HACCP-grupper.
Les mer
                                         Grunnforutsetninger og risikofaktorer
                                                                            Grunnforutsetninger og risikofaktorer 
                                    
                                        
                                            Hvorfor må man ha kjennskap til mulige risikofaktorer?
                                        
                                        
                                    
Få en dypere forståelse av risikofaktorene som er nødvendig å kjenne til før man utfører HACCP-analyse.
Les mer
                                         HACCP
                                                                            HACCP  
                                    
                                        
                                            Todagers kurs med systematisk risikostyring for trygg mat
                                        
                                        
                                    
Lær å bruke HACCP som verktøy for å identifisere og ha kontroll over bedriftens farer.
Les mer
                                         Holdbarhet (kjemisk, mikrobiologisk og sensorisk)
                                                                            Holdbarhet (kjemisk, mikrobiologisk og sensorisk) 
                                    
                                        
                                            Hvordan finner man produktets holdbarhet?
                                        
                                        
                                    
Få en introduksjon til de ulike faktorene som påvirker holdbarhetstiden - kjemi, mikrobiologi og sensorikk - og muligheten til å stille oppfølgingsspørsmål direkte til våre fagpersoner.
Les mer
                                         Ledelse av leverandørrevisjoner
                                                                            Ledelse av leverandørrevisjoner 
                                    
                                        
                                            Gjør revisjonene mer profesjonelle
                                        
                                        
                                    
Lær hvordan sette opp et godt revisjonsprogram med metodikk for utvelgelse.
Les mer
                                         Matkontaktmaterialer og samsvarserklæringer
                                                                            Matkontaktmaterialer og samsvarserklæringer 
                                    
                                        
                                            For alle som produserer eller importerer emballasje for næringsmiddelprodusenter
                                        
                                        
                                    
Få en grundig introduksjon til det generelle regelverket knyttet til matkontaktmaterialer og kravene til samsvarserklæringer.
Les mer
                                         Mikrobiologi for kvalitetsavdelingen
                                                                            Mikrobiologi for kvalitetsavdelingen 
                                    
                                        
                                            Bli kjent med mikrobiologiske farer
                                        
                                        
                                    
Få større forståelse for generell mikrobiologi og kunnskap om tolkning av mikrobiologiske analyser.
Les mer
                                         PFAS
                                                                            PFAS 
                                    
                                        
                                            Hvordan påvirker de nye grenseverdiene deg som produserer næringsmidler?
                                        
                                        
                                    
Næringsmidler kan være kilde til PFAS. Lær om gjeldende grenseverdier og hva det betyr i praksis.
Les mer
                                         Salmonella - en tøff liten rakker
                                                                            Salmonella - en tøff liten rakker 
                                    
                                        
                                            Hvor kommer smitte med Salmonella fra?
                                        
                                        
                                    
Bli bedre kjent med en av de patogene bakteriene som kan føre til helsefare i Norge.
Les mer
                                         Grunnleggende sensorikk
                                                                            Grunnleggende sensorikk 
                                    
                                        
                                            Grunnsmakstesting - bli kjent med egen tunge og de ulike grunnsmakene
                                        
                                        
                                    
Lær å bruke våre medfødte sanser; syn, lukt, smak og hørsel til sensorisk vurdering av næringsmiddel.
Les mer
                                         Sporedannende bakterier i mat
                                                                            Sporedannende bakterier i mat 
                                    
                                        
                                            De overlever det meste og er tøffere enn de fleste
                                        
                                        
                                    
Få mer kunnskap om de vanligste sporedannende bakeriene Bacillus og Clostridium.
Les mer
                                         Uønskede stoffer
                                                                            Uønskede stoffer 
                                    
                                        
                                            Uønskede organiske og uorganiske stoffer
                                        
                                        
                                    
Hvor skadelig er MOSH og MOAH egentlig? Og hvordan blir produkter eksponert for kontamineringsrisiko med disse stoffene?
Les mer
                                         Praktisk årsaksanalyse i avviksbehandling
                                                                            Praktisk årsaksanalyse i avviksbehandling 
                                    
                                        
                                            Effektiv håndtering for å finne årsak og forhindre gjentakelse
                                        
                                        
                                    
Få nyttige tips og gode verktøy som gjør det enklere å etterleve krav om årsaksanalyse.
Les mer
E-læring
Et bredt spekter av digitale kurs utviklet for alle som jobber med produksjon, håndtering og kontroll av næringsmidler. Våre e-læringskurs gir fleksibel opplæring av høy faglig kvalitet, og er tilpasset både nyansatte, erfarne medarbeidere og ledere som ønsker å styrke sin kompetanse innen mattrygghet.

 
             
                    
 
                     
                  
                 
                 
                                            
